Apel la toleranţă şi bunătate cu ocazia Pastelui Evanghelic, Catolic si Reformat

Paste Fericit – Boldog Húsvéti Ünnepeket – Frohe Ostern

Conferinta de presa festiva a Forumului German din Brasov 25.03.2013

In numele meu si al colegilor mei din Forumul German Brasov doresc sa le transmit, un PASTE FERICIT, tutror celor care sarbatoresc pastele la acest sfarsit de saptamana indiferent religie – evanghelici, catolici sau reformati.

Doresc tuturor românilor,indiferent de etnie, ca acum, cu ocazia sărbătorilor pascale să intre în propria conştiinţă şi să încerce să nu mai fie atît de înrăiţi.

Există astăzi multe probleme, au apărut multe discuţii pe teme etnice, economice sau sociale, dar, măcar acuma, ar trebui să găsim linişte interioară, să încercăm să fim mai înţelegători şi mai buni.

Le doresc in continuare sa aibe parte de liniste sufleteasca si sa profite de aceasta mare sarbatoare crestina pentru a demonstra bunatate, sa renunte la orgolii si sa continue traditionala si istorica prietenie intre Romani, Maghiari, Germani si celelalte Nationalitati in Transilvania.

Noi cei de la Forumul German vom încerca în permanenţă să transmitem mesaje pozitive, pentru ca oamenii să reuşească să treacă mai uşor de problemele de zi cu zi.

Mesajul nostru către toleranţă şi linişte sufletească îl transmitem şi fraţilor maghiari, solicitîndu-le să nu aplece urechea la încercările de manipulare ale unora sau altora.

Pentru cei circa 1.200 de credincioşi evanghelici care se mai află la Braşov, atît enoriasi ai Bisericii Neagre, cît ai Bisericii Evanghelice Bartolomeu, vor avea loc, cu ocazia sarbatorilor pascale, slujbe speciale, concerte de orgă si de muzică religioasă interpretată de solişti şi coruri de copii din Braşov, la aceste slujbe fiind aşteptaţi şi credicnioşi români atat din familiile mixte cat si cei care vor să cunoască tradiţiile de paşti ale saşilor.

Doresc sa inchei acest mesaj transmitand din inima

Paste Fericit – Boldog Húsvéti Ünnepeket – Frohe Ostern

 

link MixTv:

http://www.dailymotion.com/video/xyh2pm_paste-catolic_news#.UVC-exy9zqJ

Cele mai recente comentarii
  1. Istvan und Aura

Scrie-mi aici părerea ta