A venit timpul să ne prezentăm candidații din întreg județul Brașov

macedonschi-lansare-candidati-fdgr-brasov (3)

Dragi brașoveni,

Lansăm în cursa electorală pentru alegerile primăriilor şi consiliilor locale din judeţ, cât şi pentru Consiliul Judeţean, 162 de candidați. Suntem în creștere față de anul 2012 atât numeric, cât și prin experiențele și proiectele din acești ultimi patru ani.

Conferința de presă organizată la sediul Forumului German din Brașov marțea aceasta a avut câteva obiective importante pentru echipa noastră. Am prezentat tuturor cetățenilor brașoveni echipa de oameni cu care Forumul German Brașov intră în această campanie electorală și cu care, mai departe, ne dorim să lucrăm pentru comunitatea brașoveană. În plus, am lansat brașovenilor prioritățile și viziunea Forumului German asupra dezvoltării orașului Brașov pentru următorii patru ani.

Pe această cale, vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor brașoveni care au făcut posibil ca Forumul German să candideze și în acest an la alegerile locale. Pentru noi, o minoritate etnică a acestui frumos oraș de la poalele Tâmpei, este un lucru extraordinar și ne bucurăm foarte mult pentru încrederea pe care oamenii ne-o arată.

Cu toate acestea, Forumul German reprezintă mai mult decât organizația unei minorități etnice. El reprezintă interesele tuturor brașovenilor, indiferent de originea lor, pentru că un oraș solidar, onest și modern este un oraș care oferă servicii de calitate tuturor cetățenilor săi, nu doar unor grupuri restrânse. Noi, cei ce le călcăm pe urme vechilor sași, ne-am asumat misiunea de a reconecta acest oraș la valorile europene autentice pe care a fost clădit. Ne întoarcem cu un proiect de viitor către cei ce-și vor investi încrederea în noi pentru următorii patru ani: un proiect pentru Brașovul pe care ni-l dorim cu toții, nu doar o mână de oameni ce-au pus interesele proprii înaintea intereselor brașovenilor, împărțind brașoave în ultimii 27 de ani.

Anul acesta, ca și la alegerile trecute, candidatul pentru Primăria Brașov voi fi eu, împreună cu echipa mea formată din nume precum Arnold Ungar, susținut de FDGR pentru funcția de Vice-primar, Werner Braun, Thomas Șindilariu și alți candidați la Consiliul Local. Am dezvoltat o viziune pe termen lung, pe 10 coordonate pentru Brașov: (1) onestitate și transparență, (2) transport și infrastructură, (3) economie, inovație și locuri de muncă, (4) educație, (5) servicii publice și sociale, (6) siguranța cetățeanului, (7) ecologie, (8) dialog social, (9) cultură, patrimoniu și turism, (10) calitatea vieții în Brașov. Toate vor fi prezentate pe larg în ziua de 9 Mai – Ziua Europei și momentul ales de noi pentru lansarea oficială.

Împreună suntem o alternativă reală la administrația coruptă din Brașov. Suntem o echipă cu principii sănătoase care, oricât de puțin ar fi fost reprezentantă în trecut, a dus mesajul brașovenilor cinstiți mai departe și a luptat pentru proiectele în care credem.

Pentru Consiliul Județean, am pregătit o listă de 44 de oameni de valoare, care vor putea duce mai departe viziunea Forumului German pentru întreg județul Brașov. Pentru președinția Consiliului Județean ni s-a alăturat Caroline Fernolend. Dumneaei este vicepreşedintele Fundaţiei „Mihai Eminescu” şi a colaborat cu Alteţa Sa Prinţul Charles al Marii Britanii pentru implementarea unor proiecte sociale şi culturale în 80 de localităţi din Transilvania. În ultimii 24 de ani, Caroline Fernolend a fost consilier local în comuna Buneşti. FDGR devine astfel singura formaţiune electorală din Braşov care pune în fruntea propunerilor o femeie. Pe lângă o înțelegere profundă a problemelor cu care se confruntă județele transilvănene, Caroline Fernolend aduce și experienţa sa de la Viscri, în care de la 100 de persoane asistate social, în prezent au ajuns să mai depindă de susţinerea autorităţilor locale doar trei persoane. Pe listă se regăsesc și colegii noștri Wolfgang Wittstock, Cristian Drăghici şi al doilea consilier judeţean al Forumului, Dieter Drotleff.

În încheiere, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au semnat pentru mine și pentru Forumul German în această perioadă, tuturor celor care ne-au oferit un sfat bun, ne-au ajutat să înțelegem nevoile reale ale brașovenilor și ne-au inclus în dezbaterea publică! Sprijinul și suportul pe care ni l-ați oferit, stimați brașoveni, contează foarte mult pentru noi, iar toate mesajele dumneavoastră de susținere și sugestii au fost citite și luate în considerare în programul nostru pentru Brașov. Îmi doresc ca această campanie să se desfășoare cinstit, cu bun simț și ca fiecare participant la aceste alegeri să acționeze în parametrii impuși de lege.

Cu respect pentru Brașov și brașoveni,
Cristian Macedonschi
Candidat la funcția de Primar al Municipiului Brașov din partea FDGR


Câteva poze de la eveniment:


Scrie-mi aici părerea ta