Juniorii de la FC Bența Brasov au facut furori la Campionatul International de Fotbal de la Gaflenz

Dragi Brasoveni,

M-am întors din Austria, de la Gaflenz unde am fost alături de cei mai tineri fotbaliști brașoveni la Campionatul International de Fotbal de Tineret.

Echipele de la F.C. Bența Brasov au reprezentat orasul nostru la catgoriile de varsta 1999, 2002, 2003 si 2004 si au fost printre cele mai bune din Europa, la diferite categorii de vârstă.

Delegatia Brasoveana la Gaflenz/Austria

Delegatia Brasoveana la Gaflenz/Austria


Tinerii de la 1999 si cei mici de la categoria 2004 au castigat finalele si au adus la Brasov cele mai ravnite trofee.

Zilele Internaţionale ale Tineretului, desfăşurate la Gaflenz, Weyer şi Waidhofen s-au încheiat pe o vreme superbă. În centrul acestei manifestări unice, s-a aflat moto-ul:

”Noi, tinerii Europei, pentru toleranţă şi pace”.peste 600 de tineri din 12 tari prezenti la Gaflenz

Vineri, programul a început în sala de sport din Weyer, cu un spectacol electrizant de bun-venit, condus de experimentaţii moderatori Elfriede Gröbl şi Marco Stadler. Punctul culminant l-a constituit evoluţia trupei „Jonglissimo“, de cinci ori campioni mondiali la concursurile de gen. Un show impresionant a fost oferit de trupa de demonstraţii velocipede Bike trials Vienna şi succes a avut – ca de obicei – grupul de dansuri ”Gaflenzer Schuhplattler” în fata unei săli pline.

Gaflenzer Schuhplattler

Gaflenzer Schuhplattler


Competiția a fost extrem de dură. Au participat 33 de echipe din 12 țări totalizând peste 600 de copii.

Cel mai important trofeu câștigat de tinerii fotbalisti Brasoveni a fost cupa oferită de Președintele Austriei, domnul Heinz Fischer, practic unul din cele mai importante premii ale acestui campionat european.

Sunt foarte mândru de performanțele micilor fotbaliști și mă bucur că am putut fi alături de ei ca suporter dând, în același timp și o mână de ajutor la deplasarea lor.

Doresc să felicit echipele, pe antrenori și, bineînțeles, pe domnul Vasile Bența, președintele clubului de fotbal.

Capitanii de echipe si antrnorii alaturi de Vasile Benta si de mine prezinta mandrii trofeele aduse la Brasov. Felicitari Copii!!!

Capitanii de echipe si antrnorii alaturi de Vasile Benta si de mine prezinta mandrii trofeele aduse la Brasov.
Felicitari Copii!!!


Sunt convins că Brașovul este un filon de talente sportive și că putem face performanță nu doar în sporturile de iarnă, dar și în fotbal. Să nu uităm că Marius Lăcătuș este brașovean, iar dintre acești copii minunați sigur se vor forma fotbaliști de excepție.

Atât România cât şi Bosnia a reportat câte două victorii de campionat. Din Braşov, CS Benta a înfruntat cu succes la categoria A (contra St. Petersburg) şi categoria D (contra FC Minsk). La categoria B câştigător a fost FC Sarajewo (de la Academia din Jelgava-Letonia) iar în final, ca grupa de 13 ani a câştigat FC Borac Banja Luka în finala cu Trakai.
Jelgava şi Trakai au fost participanţi euro-league în acest sezon. Remarcabil s-a bătut FC Sonntagberg, care a ocupat neînvins locul trei la grupa de 17 ani.” a declarat organizatorul evenimentului, domnnul Primar din Gaflenz, Günther Kellnreitner.
(toate rezultatele meciurilor de găsesc pe pagina sv-harreither Gaflenz)

In final doresc sa-i multumesc pesonal colegului meu din Clubul Economic German Brasov, domnului Dorin Saramet, director general al companiei germane Lingemann pentru sustinerea tinerilor fotbalisti brasoveni.

Cu respect pentru Brasov si brasoveni

Christian Macedonschi
Consilier Local
Forumul German Brasov

Galerie Foto cu cele 4 echipe:

F.C. Benta Brasov Echipa din categorie 2004

F.C. Benta Brasov
Echipa din categorie 2004

F.C. Benta Brasov Echipa din categorie 2003

F.C. Benta Brasov
Echipa din categorie 2003

F.C. Benta Brasov Echipa din categorie 2002

F.C. Benta Brasov
Echipa din categorie 2002

F.C. Benta Brasov Echipa din categorie 1999

F.C. Benta Brasov
Echipa din categorie 1999

Scrie-mi aici părerea ta