Brasovul pe cale sa devina un Brand European

Promovarea Braşovului la Viena şi în Bosnia Herţegovina

Am fost invitat de Institutul Regiunilor Europene să reprezint Braşovul la două conferinţe europene importante. Este vorba de conferinţa “Europa 2050” care a avut loc la primăria din Viena şi la conferinţa dedicată ţărilor balcanice de la Brcko (Bosnia Herţegovina). Am prezentat Braşovul ca pe un oraş european, punctând dezvoltare sa după aderarea României la Uniunea Europeană. O dezvoltare spectaculoasă bazată, evident, pe proiecte europene. Am pus accent pe dezvoltarea infrastructurii montane care a permis organizarea FOTE la Braşov şi datorită căreia ne dorim aducerea Olimpiadei de Tineret la Braşov. Tot pe fonduri europene s-au realizat Centrul de Cercetare al Universităţii Transilvania, şoseaua ocolitoare a Braşovului ş.a.m.d. Suntem un model de bună practică privind accesarea şi gestionarea fondurilor europene. Şi dacă ne dorim ca oraşul nostru să devină Capitală Culturală Europeană este foarte important să ne facem cunoscuţi. Mă bucur că am putut face, încă odată, lobby pentru Braşov! Va trebui să devenim un brand aşa cum este acum Sibiul. Pentru aceasta este nevoie de lucrul bine făcut.

In discutie la Brcko despre avantajele Uniunii Europene in Regiuni si Orase

In discutie la Brcko despre avantajele Uniunii Europene in Regiuni si Orase

Un birou al Institutului Regiunilor Europene la Braşov!

Anul acesta, pe 9 mai, Europa şi-a sărbătorit ziua la Braşov. Am constatat cu mândrie şi bucurie că evenimentul organizat la noi a ajuns pe prima pagină a revistei Institutului Regiunilor Europene. Europa a putut vedea fotografii cu copiii de la Honterus care au format atunci, ţinându-se de mână, un lanţ european la Braşov. Au fost şi elevii de la Liceul de Muzică care au cântat Imnul Europei, Oda Bucuriei, la 150 de instrumente! Invitaţii noştri de la I.R.E. (Institutul Regiunilor Europene) au fost absoluţi impresionaţi. Dovadă acest reportaj publicat în revista pe care o editează. Acum Braşovul este cunoscut în toată Europa ca un oraş cu adevărat european!
Mai mult decât atât! Institutul Regiunilor Europene ne-a oferit posibilitatea să deschidem la Braşov un birou al I.R.E. coordonat de studentul braşovean Tudor Tănase, ca reprezentant oficial.

cu Presedintele Institutului regiunilor Europene dr. Fran Scausberger si Doamna Barbara Richstein Membru al Parlamentului din Brandenburg

cu Presedintele Institutului regiunilor Europene dr. Fran Scausberger si Doamna Barbara Richstein Membru al Parlamentului din Brandenburg

Brandul Dracula va reprezenta, în continuare, Braşovul!

Pentru că îmi doresc ca Braşovul să devină un brand, voi miza în continuare pe Dracula, cel mai cunoscut brand al României şi Transilvaniei. Hollywood-ul tocmai ne-a mai făcut un cadou, o super promovare free. Acum două săptămâni a fost lansat cel mai aşteptat fim al anului, “Dracula Untold”. Am avut ocazia să fiu chiar atunci pe Times Square, în Statele Unite, când a fost acoperită, efectiv, de bannere cu Dracula şi cu Transilvania. Ne-am pregătit din timp la APDT Brasov şi am creat acea mascotă Dracula pe care aţi avut ocazia să o vedeţi, în premieră, la Oktoberfest. Acum se află la Nurnberg, la cel mai mare târg de bunuri de larg consum din Germania, denumit Consumenta. Mascota nu s-a dus acolo cu mâna goală. Are şi un ziar tematic cu ea, cu ştiri şi reportaje despre Dracula! Se va promova puternic Braşovul, Castelul Bran, mitul Dracula şi Transilvania. APDT are un ştand la Nurnberg. De aici se va pleca la Londra pentru a se continua promovarea la unul din cele mai mari târguri de turism europene.

Reclama Dracula pe Time Square in New York

Reclama Dracula pe Time Square in New York

ecipa APDT Brasov si Cercul de Prietenie Nürnberg-Brasov promoveaza turismul Brasovean la Nürnberg la Consumenta

ecipa APDT Brasov si Cercul de Prietenie Nürnberg-Brasov promoveaza turismul Brasovean la Nürnberg la Consumenta

Prin Oktoberfest am exportat cultura braşoveană la Bucureşti şi Timişoara

Oktoberfest 2014, poate cel mai important eveniment braşovean, a dus cultura noastră locala la Bucureşti şi Timişoara.
A fost un succes extraordianar care se datorează Baletului Oficial Oktoberfest alcătuit din membri ai baletului Operei din Braşov, Claudia Miriţescu cu Burzerland Party Band, Trupa 6 care au fost aplaudati la scena deschisa.
Pentru noi ca oras candidat la cursa pentru Capitala Europeana Culturala in 2021 este extrem de important sa sustinem si sa promovam cultura brasoveana mai ales ca suntem in competitie directa cu alte orase mari din Romania cum ar fi si Timisoara.
Prestatia lor in Capitala Banatului a fost un real succes care a depăşit orice aşteptări!

Claudia & Burenland Paryband

Claudia & Burzenland Paryband

Baletul Brasovean, oficial Oktoberfest si Trupa 6

Baletul Brasovean, oficial Oktoberfest si Trupa 6

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni

Cristian Macedonschi
Consilier Local la Brasov
din partea Forumului German

Dracula face furori in Nürnberg si atrage turisti in Transilvania si Brasov

Dracula face furori in Nürnberg si atrage turisti in Transilvania si Brasov

Scrie-mi aici părerea ta