Caravana Meseriilor a pornit la drum!

Un proiect inedit pentru educaţie şi formare profesională
 
Dragi braşoveni,

inainte de toate si dupa validarea alegerilor prezidentiale din 16 Noiembrie 2014, tin sa-l felicit oficial pe noul Presedinte ales al Romaniei, domnul Klaus Iohannis.
A fost o campanie lunga, obositoare si extrem de murdara unde atacurile josnicew la familia si la persoana domnului Presedinte nu au lipsit, chiar as putea spune ca campania purtata de PSD a fost cea mai josnica pe care am trait-o in ultimii 25 de ani si sper sa nu mai avem parte niciodata de asa ceva in Romania.
In finalul intoducerii doresc sa-i transmit domnului Klaus Iohannis toata sustinerea si sprijinul Forumului German Brasov care va continua sa faca lucruri bine facute atat in Municipiu cat si in Judet.
image

După cum ştiţi educaţia este una dintre priorităţile mele.

Ca şi Consilier Local din partea FDGR am susţinut cât am putut învăţământul braşovean.
Sunt fericit să împărtăşesc cu voi lansarea unui proiect … mobil care azi pleacă la drum. Este vorba de Caravana Meseriilor, un proiect absolut inedit de educaţie şi formare profesională! Iniţiatorul Caravanei este colegul meu Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German din Braşov.
image
Publicul ţintă este reprezentat de elevii din clasele a VIII-a şi părinţii acestora. Practic, aceştia sunt informaţi despre oportunităţile învăţământului profesional de calitate. Caravana va merge în şcoli, în sălile de sport, unde firmele participante, membre ale DWK, expun produsele pe care le fabrică în cadrul unui workshop interactiv. Elevii pot realiza ei înşişi o piesă de şah, de exemplu, descoperind meserii moderne cu un mare potenţial de formare şi dezvoltare profesională. Este o iniţiativă deosebită care se înscrie în sfera învăţământuuli dual implementat de Şcoala Profesională Kronstadt. Proiectul beneficiază de sprijinul Ambasadei Gerrmaniei din România, a filialelor Clubului Economic German din Braşov, Sibiu şi Timişoara şi de participarea unor firme de renume, High Tech şi nu numai!
image
Lansarea oficială a proiectului Caravana Meseriilor a avut loc pe 24 noiembrie la Şcoala Generală nr. 30 din Braşov, în prezenţa Excelenţei Sale, domnul Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei în România. De aici, Caravana va pleca la Sibiu, Alba Iulia şi Timişoara. RESPONSABILITATEA SOCIALA este scrisă cu litere mari in statutul Clubului Economic German, iar educatia si formarea profesională stau la baza unei dezvoltări durabile intr-o societate.

inaugurarea oficiala a Caravanei Meseriilor alaturi de ERxcelenta Sa Ambasadorul Germanniei, Domnul Werner hans Lauk si de colegul meu Werner Braun

inaugurarea oficiala a Caravanei Meseriilor alaturi de ERxcelenta Sa Ambasadorul Germanniei, Domnul Werner hans Lauk si de colegul meu Werner Braun


Caravana Meseriilor le oferă tinerilor şansa şi oportunitatea  sa se informeze despre meseriile moderne pe care le oferă investitorii. Aceștia au creat si vor crea in continuare locuri de munca moderne şi performante.
Sunt adeptul învământului performant şi îmi doresc ca şcoala românească să nu mai pregătească şomeri cu diplomă. Din păcate latura practică este la ani lumină distanţă de programa învăţământului românesc. În Germania se obişnuieşte, relativ frecvent, ca elevul să înveţe mai întâi o meserie performantă, din care să se poată întreţine şi abia apoi să urmeze o facultate. Cei care vor şi se consideră capabili. Foarte mulţi au satisfacţii maxime cu meseriile învăţate.
Sunt convins, dragi braşoveni, că România lucrului bine făcut şi gândit va avea ca una dintre priorităţi educaţia şi învăţământul!
image

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni
Christian Macedonschi

P.S. Evident duba caravanei este oferită de o firmă germană de top. Mercedes Benz…
image

Scrie-mi aici părerea ta