Ce preferați, suveniruri autohtone sau de import?

F.O.T.E. 2013 Brasov
Sursa: Site-ul oficial www.EYOWF2013.ro

In data de 21.02.2013 am participat ca invitat la emisiunea d-lui Mircea Valean de pe Digi24 Brașov, emisiune intitulată Vocile Brașovului.

Tema discuției a fost:

“F.O.T.E. și efectul evenimentului din punct de vedere turistic în regiunea noastră”.
 


Eu sunt de părere că F.O.T.E., în ciuda faptul că este cel mai important eveniment sportiv al anului în România, suferă din păcate de o aproape totală lipsă de promovare. Am profitat așadar de participarea la emisiunea d-lui Velean ca să explic în detaliu motivele care din punctul meu de vedere contribuie la această stare de fapt.

La un moment dat, în timpul emisiunii (vezi minutul 43:20 din clipul de mai jos), a intervenit purtătorul de cuvânt al primăriei, dl. Sorin Toarcea. Cu mândrie, dumnealui a descris suvenirurile care au fost alese și comandate pentru F.O.T.E. 2013 Brașov.
 Recunosc faptul că eu nu le-am văzut încă, dar dl. Toarcea ne-a explicat ca sunt de foarte bună calitate pentru că au fost fabricate în Ungaria, Germania și alte tari.

Să întelegem de aici că cele românești nu sunt bune?

Despre costumele de schi – care au fost comandate pentru oficiali și voluntari și care se pot achiziționa la gift shop-urile speciale cu 1.070 lei bucata – dl. Toarcea recunoste că au fost fabricate în România. Excelent, zic, mă bucur mult să aflu asta!

Pentru mine încurajarea producătorilor și meșteșugarilor locali este foarte importantă. De aceea mi-am dorit un suvenir care să iasă din mâinile pricepute ale artiștilor transilvăneni – un obiect frumos, unic, investit cu mândrie locală. În niciun caz ceva tras pe bandă într-o fabrică străină.

De aceea, în calitate de Consilier Local al Forumului German, precum și ca președinte al Asociației de Promovare și Dezvoltare a Turismului în Județul Brașov (APDT BV), i-am rugat pe artiștii și meșteri populari transilvăneni să producă

 

Ursuletii FOTE made in Transilvania

“Ursulețul F.O.T.E Brașov 2013, Handmade in Transylvania”.

În acest fel am creat valoare adăugată la noi în regiune, am creat locuri de muncă temporare și, mai ales, am dat ocazia să ne mândrim cu un produs local românesc. Iar cei care îl cumpără vor ști că au achiziționat un suvenir unicat din Transilvania.

Vă invit să vizionați clipul emisiunii aici http://www.digi24.ro/brasov/video#82230.

Eu am fost invitat în partea a doua a discuției, începând cu minutul 29:59.

 

Vă doresc vizionare placută și aștept reacțiile voastre.

   

Scrie-mi aici părerea ta