(Comunicat de presă) Cristian Macedonschi: “Putem construi la Brașov un centru expozițional și de congrese, pe suprafața fostei fabrici de la Rulmentul”

Brașov, 26 mai 2016

Cristian Macedonschi, Consilier Local și candidat la Primăria Brașov din partea Forumului German, subliniază nevoia unui centru expozițional și de congrese la Brașov, identificând drept locație posibilă suprafața fostei fabrici de la Rulmentul. Acest proiect face parte din Programul Politic al FDGR și a fost discutat la Forumul DemoMetal, organizat în aceste zile în hala nouă a Companiei Preh din Ghimbav și la care a luat parte și Cristian Macedonschi.

În deschiderea Forumului DemoMetal de pe 25 mai a.c., brașoveanul Viorel Ciocoiu, consilierul personal al Ministrului Economiei, Comerțului și Turismului, Costin Borc, a subliniat necesitatea construirii unui centru expozițional și de congrese la Brașov. Acesta poate fi realizat la standarde europene, devenind un sprijin important acordat de Primăria Brașov mediului de afaceri local.

Crearea unui centru expozițional și de congrese modern la Brașov va permite să se organizeze expoziții și târguri naționale și internaționale, pentru încurajarea și promovarea antreprenoriatului la Brașov, dar și pentru a atrage investitori străini. Una din țintele principale ale acestui proiect, potrivit Programului Politic FDGR, va fi şi promovarea produselor ”Made in Brașov”, proiect început de 2 ani la Brașov cu ajutorul firmelor din Clubul Economic German și Universitatea Transilvania pe perioada “Oktoberfest Brașov”.

În plus, potrivit lui Cristian Macedonschi, acest centru va putea include un parc IT pentru a găzdui afaceri tinere din acest domeniu și din domeniile conexe, încurajându-se astfel inovația și crearea de noi locuri de muncă. În momentul de față, Primăria Brașov este proprietarul unei părți din vechea uzină Rulmentul, ce poate fi utilizată în folosul comunității.

“Cred în șansele Brașovului de a deveni o adevărată capitală economică a României, prin îmbinarea industriilor diverse, dar și prin atragerea de noi investitori, care să găsească în Primăria Brașov un partener de nădejde,” declară Cristian Macedonschi.

Cristian Macedonschi este Consilier local din partea Forumului Democrat al Germanilor din România din anul 2012, iar în prezent candidează pentru funcția de Primar al Municipiului Braşov.

This slideshow requires JavaScript.

Scrie-mi aici părerea ta