Conferința de presă festiva a Forumului German la Brașov din 18.12.2012

Bradul European al Forumului German Brasov - Bradul F.O.T.E. 2013

Bradul European al Forumului German Brasov – Bradul F.O.T.E. 2013

Conferința de presă de astăzi, 18 decembrie 2012, ultima din acest an, o conferință festivă derulată într-un cadru special, sub un brăduț european, a debutat cu mulțumirile pe care le-am adresat cu sinceritate presei, care ne-a susținut pe întreg parcursul anului 2012.

Subiectele abordate în conferință au fost în strânsă legătură cu bradul european, împodobit la sediul Forumului German din Braşov de catre organizatia de tineret a Forumului Brasovean, cu steagurile țărilor membre UE, al României implicit, al Brașovului și al Forumului German, steaguri pictate de către copii și așezate în brăduț în mod aleatoriu. Primul subiect pe ordinea de zi a constat într-un apel către noul Guvern vis-a-vis de poziția României în cadrul Uniunii Europene iar cel de-al doilea a constat în exprimarea sentimentului de dezamăgire privind organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) în 2013.

Apelul lansat către noul Guvern se concretizează, în primul rând, prin așteptările noastre care se îndreaptă către luarea de măsuri de soluționare a problemelor existente, deja de prea mult timp, cum ar fi probleme din domeniile sănătății si a educatiei. În al doilea rând, lansăm un îndemn către noua guvernare de a lua măsuri serioase pentru a pune România pe un făgaș de dezvoltare din toate punctele de vedere, dar mai ales turistic, făcând totodată cunoscută disponibilitatea și dorința noastră de implicare și de sprijin în acest sens, dar mai ales disponibilitatea noastră pentru organizarea de evenimente diverse și de implicare a comunității brașovene în creșterea capitalului de imagine pe care România îl deține la nivel european și chiar mondial.

Bradul european poate, de asemenea, să fie interpretat și ca un brad FOTE, cel de-al doilea subiect abordat în conferința de astăzi. În ceea ce privește organizarea acestui eveniment, Festivalul FOTE 2013, mi-am exprimat dezamăgirea profundă.

La momentul de față nu există contracte semnate cu mari sponsori sau cu hotelierii din zona Braşovului, asta în condițiile care aceștia și-au manifestat și exprimat interesul de a se implica.

Nu au fost făcute nici un fel de demersuri pentru promovare internă sau  pe plan extern și nu s-au identificat specialiști pentru o bună organizare și derulare a evenimentului.

În plus, din păcate, Eurosport a anunțat că nu se va mai implica in productia festivalului. Toate aceste lipsuri au fost deja semnalate de către mine prin adrese către președintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013, din păcate, fără acestea ramanand fara nici un rezultat.

Mai mult decât atât, pe perioada vizitei la Brașov, ambasadorul Austriei, a confirmat vizita delegației de rang înalt al Ministerului Economiei din Austria la Brașov, pe perioada FOTE. Și tot în ceea ce privește vizitele și participarea unor autorități la acest eveniment, la sfârșitul lunii noiembrie, am trimis spre a fi semnate de către organizatorii festivalului, invitații oficiale pentru Guvernatorul Vorarlbergului, prințul Liechtensteinului și prim ministrul Liechtensteinului, care sunt organizatorii FOTE 2015.

Ar fi o onoare ca dânșii, reprezentanți ai unei zone economice foarte puternice şi importante, să fie prezenți la festival și o oportunitate din punct de vedere turistic.

Invitațiile, pentru care încă nu am primit nici un răspuns, necesită semnăturile președintelui Comitetului de Organizare al FOTE 2013 fiind totodata si primarul municipiului Brasov cat si cele a primarilor orașelor  Predeal și Râșnov cei din urma  confirmand amandoi  disponibilitatea de a semna invitatiile.

Este realmente trist că un eveniment sportiv, de asemenea anvergură și care ar putea aduce atât de multe beneficii și oportunități este neglijat și tratat cu atât de puțină importanță. În consecință, apelez la noua guvernare, la conducerea orașului și a județului să identifice și să tragă la răspundere pe toți cei responsabili pentru acest eșec.

În încheierea conferinței, mi-am exprimat speranța ca anul 2013 să fie „anul bunului simț” la Brașov și dorința ca fiecare brașovean, fiecare politician, persoană publică, fiecare sportiv, fiecare tânăr, fiecare bătrân, să profităm cu toții de ocazia sărbătorilor de iarnă și să reflectăm asupra speranţei de a deveni mai buni în 2013.

Scrie-mi aici părerea ta