Drumul European al Brasovului continua… in joaca

Eu cred că toate proiectele sectoriale europene, unite în puzzle, ar putea schimba faţa acestei Românii, avide de drumul său european!

Dragi braşoveni,

După cum ştiţi, sunt un adept al europenizării. Iar dacă preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, de curând, că misiunea lui este „europenizarea completă a României”, atunci completă s-o facem! Pornind cu toţii de la fundaţie şi cărămidă.

Vă voi prezenta astăzi încă un proiect european pentru Braşov. Acesta se va derula în colaborare cu compania socială “Solaris” din Chemnitz (Germania), companie cu care derulăm deja „Proiectul Centrului Muzeal Aeronautic şi Aerospaţial”.

Noul meu proiect poate părea iniţial…o joacă, dar vă asigur că nu este. Joacă par doar lucrurile gândite şi nefăcute. Restul sunt proiecte ambiţioase.

initierea in lumea jocurilor la Chemnitz - Muzeul Jocurilor Chemnitz

initierea in lumea jocurilor la Chemnitz – Muzeul Jocurilor Chemnitz


Tineri din România, Germania şi Polonia vor descoperi Europa prin jocuri de societate. Se vor întâlni şi se vor juca, inteligent, creativ şi educativ. “Solaris” gestionează în Chemnitz ”Muzeul Jocurilor de Societate”.
Pentru început, trei tineri braşoveni au fost la Chemnitz, unde s-au întâlnit cu tineri din Polonia şi Germania pentru a desluşi regulile jocului. Ale ACESTUI joc. Ei vor fi aceia care vor organiza şi coordona etapa din Braşov, pregătită pentru iunie 2015, la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Baritiu, instituţie- partener în proiect, alături de Forumul German.
jocuri educative in testare....

jocuri educative in testare….


Scopul nostru este, în primul rând, apropierea tinerilor europeni, fiecare aducând cu sine cel mai bun bagaj de acasă, apoi legaţi de frumuseţea oricărui joc CORECT. Va urma, aşezată pe reguli obiective, promovarea valorilor naţionale şi regionale ale fiecăruia. Una din părţi va fi România.
Asta cu atât mai mult cu cât Braşovul îşi doreşte să devină Capitala Culturală Europeană în 2021!
Jocurile vor fi autohtone, specifice fiecărei ţări. Un bun prilej de cunoaştere culturală şi socială a tinerilor europeni. Şi o ocazie de socializare reală, nu DOAR virtuală!

Este important ca jocurile să reintre în spaţiul real, să migreze de pe calculatoare şi telefoane, într-o sală sau într-o curte!

No computers & phones... ;-)

No computers & phones… 😉


Să schimbe caracterele tastaturii în oameni adevăraţi.
Echipa Brasoveana Euro-Jocuri la Chemnitz... si curcubeul face parte din echipa noastra... :-)

Echipa Brasoveana Euro-Jocuri la Chemnitz… si curcubeul face parte din echipa noastra… 🙂

Cu respect pentru Brasov si bresoveni,

Christian Macedonschi

Scrie-mi aici părerea ta