EVENIMENTE DE WEEKEND ÎN TRANSILVANIA DE SUD

Braşov, Sibiu şi Sighişoara, triunghiul magic transilvanean, vă aşteaptă cu evenimente, festivaluri şi momente memorabile. Week-end de week-end!

In acest sfarsit de saptamana 25 – 27 iulie

Braşov:  Piaţa Sfatului 25 – 27 iulie SERGIANA 20 DE ANI!
La început a fost pita. Prin 1994, în Poiana Mărului, plai de veste şi poveste. Apoi a urmat o carmagerie unde au apărut mezeluri şi preparate din carne şi vânat ca la mama acasă. După reţete de la Bunu şi Buna. Bunătăţuri din Adeal, ce mai! Amu au standuri în hipermarket-uri şi 50 de prăvălii mari şi mici. Taman ce au împlinit 20 de ani delicioşi. Motiv de sărbătoare faină în Piaţa Sfatului din Braşov.
Iată şi invitaţia gazdelor: “Restaurantul ardelenesc din Braşov este premiat pentru a treia oară consecutiv de Trip Advisor şi dobândeşte în acest an certificatul de excelenţă girat de binecunoscuta organizaţie. Tradiţie, tehnologie şi resurse umane, aceştia sunt pilonii evoluţiei noastre, iar predicatul este INVESTIM. De 20 de Ani. Am devenit un grup de firme  de importanţă regională şi contăm pe dumneavoastră, cei care treceţi pragul magazinelor şi restaurantelor noastre lăsându-ne să ghicim că că vă place ce găsiţi. Satisfacţia din astfel de momente este, de fiecare dată, un certificat de excelenţă. De aceea vă considerăm parteneri şi nu ne putem închipui o sărbătoare fără să vă avem alături”.

Festivalul Sergiana 20 Ani Piata Sfatului Brasov

Festivalul Sergiana 20 Ani
Piata Sfatului Brasov


 
Sibiu: Festivalul “de Bun Gust”. În Piaţa Mare!
Din dimineața zilei de joi, Piața Mare a Sibiului a fost inundată de aromele celor zece bucătării de pe trei continente prezente în cadrul Festivalului ”de Bun Gust”, ediția a doua.
Sute de sibieni și turiști au testat, de la primele ore, savoarea celor peste 50 de feluri de mâncare ce pot fi găsite în bucătăriile care reprezintă India, Liban, Mexic, Spania, Ungaria, China, Statele Unite ale Americii, Cehia, Grecia și România. Cele zece bucătării vor fi deschise în Piața Mare până duminică, inclusiv.
De la ora 15:00, pe scenă vor începe și demonstrațiile culinare, concertele și concursurile destinate publicului. Poznașul concurent Masterchef, Ramon Chicireanu, va prepara salată din rucola cu ficat de găină, orez prăjit chinezesc cu șuncă și ouă și ruladă de vițel cu ciuperci și susan. Reprezentanții bucătăriei chinezești vor urca pe scenă pentru a demonstra cum se prepară mi-fen cu legume, iar vedeța TVR, Nicolle Stănese, s-a pregătit pentru  găti o porție delicioasă de tagliatelle cu creveți și dovlecei.
De la ora 20:25, pe scenă vor urca pentru un concert grecii de Acropolis Band și Hiraklis Hrystopoulos, iar de la 21:50, Vizi Imre este invitatul special al concertului susținut de Maria Cojocaru &  Vlad Simon Band.
Spectatorii Festivalului care se vor înscrie la concursurile zilei de joi, pot câștiga premii delicioase în cadrul Festivalului, ustensile de bucătărie oferite de TV Paprik, precum și licori de apreciat oferite de Staropramen. Câștigători vor fi cei care vor curăța cea mai lungă fâșie de coajă de pe un măr sau cei care vor demonstra îndemânare în curățatul și tăiatul legumelor.
Primarul Sibiului, Klaus Johannis, va fi prezent și el în cadrul Festivalului ”de Bun Gust”. În seara zilei de vineri, de la ora 21:00, Klaus Johannis va saluta participanții la Festival și va degusta ceea ce vor pregăti concurenții Masterchef, Ramon Chicireanu și Anni – Anjani Jaiswal Kumar: un pui tikka masala cu orez basmati.
De altfel, în cursul zilei de vineri, de la ora 19:00, va urca pe scenă și consulul Germaniei, doamna Judith Orban, pentru a găti o porție de salată de cartofi à la Pfalz. Demonstrașiile culinare vor mai include și pieptul de pui în stil asiatic cu salată caldă gătit de Ramon Chicireanu și Anni- Anjani Jaiswal Kumar. Cei doi vor construi tot vineri și un desert cu morcovi cu aromă de șofran, dar și un piept de pui în stil asiatic cu salată caldă.
Festivalul de Bun Gust Sibiu

Festivalul de Bun Gust Sibiu

Sibiu: Festivalul de Beach Volley SIBIU SANDS 2104. În Piaţa Mică!
SIBIU SANDS, este un turneu de beach volley organizat la Sibiu pentru al doilea an consecutiv. Anul trecut, evenimentul a marcat mai multe premiere la nivel local și a avut un succes răsunător pe plan național, atât în presă cât și în rândul forurilor specializate în domeniu. A fost primul turneu de beach volley organizat în Sibiu, primul desfășurat pe un teren amenajat în centrul istoric al unui oraș din România și prima competiție de acest gen desfășurată pe nocturnă. Evenimentul atrage sportivi din Sibiu, Oradea, Cluj, Craiova, Constanța, București și Arad. Este o competiție deschisă atât sportivilor profesioniști cât și celor amatori. Anul trecut, cum majoritatea echipelor înscrise la categoria OPEN, cea destinată jucătorilor profesioniști, au fost de băieți, la turneu au putut participa exclusiv echipe de bărbați. Anul acesta, datorită feedbackului foarte bun transmis în rândul jucătorilor de volei pe plajă, va fi creată o categorie specială de OPEN feminin. 35 de echipe din Sibiu, Oradea, Cluj, Craiova, Constanța, București și Arad sunt aşteptate să participe la ediţia din 2014, Sibiu Sands fiind o competiție deschisă atât sportivilor profesioniști, cât și celor amatori.
Înscrierile au început în data de 7 iulie, online, şi se vor încheia în 21 iulie.

SibiuSands 2014 Beachvolleyball

SibiuSands 2014
Beachvolleyball


SibiuSands 2014 Beachvolleyball

SibiuSands 2014
Beachvolleyball


 
SIGHIŞOARA: Festivalul Medieval 2014 25 – 27 iulie
Dacă vă doriți o experiență medievală autentică, nu trebuie să ratați cea de-a 22-a ediție a Festivalului Medieval din Sighișoara, ce va avea loc în perioada 23 – 27 iulie 2014. Festivalul Medieval Sighișoara vă va oferi o experiență medievală completă, asigurată de costume, dansuri medievale, lupte de cavaleri, artiști folk, muzică medievală, măști medievale și de carnaval, teatru și multe alte surprize. Două trupe de teatru și nouă ordine cavalerești vor asigura divertismentul pe perioada festivalului medieval din acest an. Fiecare noapte în cetate se va încheia cu o paradă de torțe și tradiționalele artificii.
Programul muzical al Festivalului Medieval Sighișoara 2014
 
Bucium
Lupus Dacus
Bagpipers of Transylvania
Huniadi Cantores
Cva Domini
Terra Alba
Mircea Baniciu
Ducu Bertzi
Florin Săsărman
Puiu Ivanițchi
Holloenek (Ungaria)
Ensemble Forfaitz (Croația)

Festivalul Medieval Sighisoara

Festivalul Medieval Sighisoara

Savurati magia Transilvaniei de Sud

Cu respect
Cristian Macedonschi

Scrie-mi aici părerea ta