FDGR Brașov și PER Brașov continuă parteneriatul pentru Brașovul European – Un Oraș Verde și Dezvoltat pentru Brașoveni

Ne vom respecta promisiunile și vom condamna în continuare corupția, interesele ascunse și lipsa de transparență
image
În ciuda speculațiilor apărute, reprezentanții Partidului Ecologist Român Brasov și ai Forumului Democrat al Germanilor din România organizatia municipala continuă parteneriatul pentru Brașovul European – Un Oraș Verde, constituit cu o săptămână în urmă în Consiliul Local Brașov, care era format inițial din cele două partide sus menționate, împreună cu Partidul Mișcarea Populară. Cu toate acestea, într-un moment de schimbare ciudată de macaz, reprezentanții P.M.P. s-au alăturat alianței formate în jurul lui George Scripcaru.

Primarul ales a anunțat joi, 16 iunie a.c., faptul că s-a bătut în cuie o alianță majoritară între PNL, UDMR și PMP în Consiliul Local Brașov, care urmează să susțină proiectele lui George Scripcaru. Dacă UDMR și-a exprimat încă din campania electorală susținerea pentru actualul primar, PMP ne-a luat prin surprindere in mod neplacut, deoarece reprezentanții acestui partid s-au alăturat inițial grupului format împreună cu PER și FDGR, după ce în campania electorală au adus constant critici administrației Scripcaru.

Acest fapt aduce FDGR si PER în situația de a dezaproba poziția luată de membrii PMP și exprimată de liderul acestora, Mihai Costel, care afirmă că protocolul agreat cu PER Brasov și FDGR Brasov are scopul “de a realiza un grup politic în Consiliul Local, pentru a putea accede în comisiile de specialitate ale Consiliului Local”. În acest sens, Cristian Macedonschi si Ionel Goidescu, afirmă in consens că “viitorul Brașovului nu este negociabil pentru noi. Brașovenii nu meritau acest gest de trădare. Indiferent de oportunitățile de moment pe care pare să le ofere o alăturare de George Scripcaru în Consiliul Local, consecvența și onestitatea față de brașoveni sunt mai importante. Nu ne vom schimba principiile pe care le-am susținut în campania electorală. Din păcate, în acest joc meschin, cel lăsat la urmă este cetăţeanul. Se pare că interesele personale ale unor politicieni locali au fost mai importante decat necesităţile adevărate ale braşovenilor.”

Pe de altă parte, reprezentații Forumului German si PER iau o poziție fermă în contextul negocierilor pentru majorități: “nu suntem în tratative cu George Scripcaru. Ne vom respecta promisiunile și vom condamna în continuare corupția, interesele ascunse și lipsa de transparență in administratia brasoveana”

În urma alegerilor din 5 iunie 2016, atât PER, cât și FDGR, au obținut câte două locuri în Consiliul Local Brașov.

Cristian Macedonschi – FDGBv & Ionel Goidescu PER BV

Cele mai recente comentarii
  1. Giuc

Scrie-mi aici părerea ta