La pas, prin Braşovul vechi

Dragi braşoveni!

Lansarea Proiectului alaturi de Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu

Lansarea Proiectului

Azi am reuşit in calitate de partener alaturi de Consiliul Judeţean si Adrian Ticusan, initiatorul proiectului, să lansăm Turul turistic:

“La pas, prin Braşovul vechi”

Este un proiect la care ţin mult şi în care m-am implicat de la bun inceput in calitate de preşedinte al Asociatiei de Promovare si Dezvoltare a Turismului din Brasov.

In plus acest proiect este un model de buna practica in colaborarea interinstitutionala la care au participat S.C. Consilprest S.R.L. prin domnul Director Adrian Ticusan, Consiliul Judetean prin Presedintele Aristotel Cancescu si presedintele comisiei de cultura, domnul Claudiu Coman, Muzeele Brasovene prin domnul director Nicolae Pepene si doamna director Ligia Fulga, Biserica Neagra CA prin Frank Ziegler si nu in ultimul rand Consiliul Local Brasov si APDT Brasov prin mine.

Poza de grup a colaboratorilor

Poza de grup a colaboratorilor

Practic dorim să-i motivăm turiştii care vin în Braşov să viziteze cât mai multe obiective si atractii turistice medievale din oraşul vechi.

Se pleacă de Sub Tâmpa, se ajunge la Poarta Schei şi la Poarta Ecaterina pentru a se trece pe la Biserica Neagra si Piata Sfatului urmand ca turistii sa descopere fortificatiile si turnurile de Dupa Ziduri.

Este vorba de 17 obiective turistice care cuprind turnurile de apărare ale breslelor, 5 muzee, Bastionul Graft şi Biserica Neagră.. Acestea vor putea fi vizitate cu un bilet unic în valoare de 45 de ron. 

Durata circuitului este de aproximativ 90 de minute, iar în preţul biletului sunt incluse şi două sticle de apă minerală deoarece se merge pe jos şi setea, nu doar de cultură, va fi mare!

Biletele şi hărţile turului vor fi disponibile din luna iunie.
In urmatoarea perioada, autorităţile judeţene vor să dezvolte şi o aplicaţie de informare turistica pentru smartphone.

Astfel încât după scanarea QR code-urilor vizitatorul va obţine mai multe informaţii despre ceea ce vizitează, direct de pe telefonul mobil. Tururi asemănătoare există în majoritatea oraşelor turistice europene şu sunt bucuros că vom avea un asemenea circuit şi în Braşov.

Hartile vor fi produse in prima faza in limbile Romana, Germana si Engleza urmand sa apara si in alte limbi de circulatie turistica importante pentru Brasov.

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni,

Christian Macedonschi

English Version

Map English Version

Map English Version

list with teh attractions and QR-Code

List with the attractions and QR-Code

Deutsche Fassung

Touristische Karte in Deutsch

Touristische Karte in Deutsch

Liste mit Kronstädter Attraktionen in Deutsch

Liste mit Kronstädter Attraktionen und QR-Codes

Versiunea Romana

Harta Turstica in Romana

Harta Turstica in Romana

Lista cu atractiile Brasovene

Lista cu atractiile Brasovene si coduri QR

Scrie-mi aici părerea ta