Mă opun public construirii arterei de circulaţie auto “După Ziduri” !

Sunt solidar cu poziţia pe care FDGR Braşov o are în mod oficial referitor la distrugerea uneia din cele mai valoroase alei pietonale ale Braşovului. Şi discutăm în acest caz despre o valoare cu valenţe multiple: istorice, culturale şi turistice !

Autorizarea proiectului de strada pe "Dupa Ziduri" decatre Ministerul Culturii

Autorizarea proiectului de strada pe “Dupa Ziduri” decatre Ministerul Culturii

Adunarea Generală a Forumului Democrat al Germanilor din România, Organizatia Judeteana Brașov a făcut publică o declarație oficială, semnată de președintele FDGR Brașov, Wolfgang Wittstock,  privind controversata problemă a proiectului de amenajare a unei artere de circulație auto în zona “După Ziduri”:

„Adunarea Generala a Reprezentantilor a Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Organizatia Judeteana Brasov, intrunita in sedinta in ziua de 31.03.2014, cu îngrijorare deosebită a luat act de intenția municipalității Brașov de a amenaja o arteră de circulație cu dublu sens în zona pârâului Graft, care să facă legătura între Șirul Livezii și str. G. Barițiu. Considerăm că, prin realizarea acestui proiect, va fi distrusă o zonă pitorească a municipiului, spațiu de recreere iubit de brașoveni și admirat de turiștii care vizitează orașul nostru. Amenajarea arterei de acces auto ar aduce grave daune mediului îinconjurător și ar afecta securitatea fortificațiilor medievale ale Cetății Brașovului din această zonă (de ex. Bastionul Graft, Bastionul Fierarilor, Turnul Negru, Turnul Alb și întregul lanț al zidurilor de apărare ale Cetății din acest perimetru). Avînd în vedere aceste argumente, solicităm insistent municipalității să renunțe la acest proiect și să identifice, cu sprijinul specialiștilor din domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, soluții alternative pentru gestionarea traficului auto și pietonal din centrul istoric al municipiului Brașov“.

Aşa cum a subliniat colegul meu, istoricul Thomas Şindrilaru, în cadrul conferinţei de presă pe care am dedicat-o acestui subiect, noi, saşii, suntem urmaşii celor care au construit cetatea Braşovului cu zidurile de apărare, turnurile şi bastioanele sale. Un motiv în plus pentru a nu putea accepta distrugerea cu bună ştiinţă a promenadei “După Ziduri”!

Vom organiza in decursul anului o dezbatere publica cu Brasovenii interesati de acest subiect si o conferinta de dezvoltare urbana la care vom lansa un concurs de urbanism la care specialistii din cadrul Registrului Urbanistilor Romani, www.rur.ro, sa poata sa prezinte viziunile lor prin proiecte pentru gestionarea traficului in centrul istoric al Brasovului tinand cont atat aspectele de poluare cat si cele financiare.

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni,

Cristian Macedonschi
Stadtrat/Consilier Local

Demokratisches Forum der Deutschen in Kronstadt
Forumul Democrat al Germanilor din Municipiul Brasov

Declaratie oficiala FDGR Judetul Brasov referitor proiectului de DUPA ZIDURI

Declaratie oficiala FDGR Judetul Brasov referitor proiectului de DUPA ZIDURI

dupa ziduri 1

dupa-ziduri

Proiect de strada "Dupa Ziduri"

Proiect de strada “Dupa Ziduri”

Proiect de strada "dupa ziduri"

Proiect de strada “dupa ziduri”

Proiect de strada "Dupa Ziduri"

Proiect de strada “Dupa Ziduri”

Cele mai recente comentarii
 1. mace
 2. mace
 3. NEAGU GHEORGHE
 4. Karoly Balazs
 5. Sergiu Cornea
 6. Tavi
  • Ioana
 7. Maria M.
 8. Tivadar DIETRICH
 9. D
  • Ioana
   • Ioana
 10. Lacramioara
  • Ioana
 11. Norbert Lars

Scrie-mi aici părerea ta