Nu sunt de acord cu schimbarea destinatiei banilor din sportul Brasovean

In calitate de Consilier Local si reptrezentant al Forumului Democrat German nu accept propunerile consilierului si Viceprimarului PSD razvan Popa de a se lua banii destinaţi sportului de performanţă braşovean, mai ales
cei destinaţi copiilor şi tinerilor, pentru a fi folosiţi în alte scopuri, cum ar fii de exemplu gratuitati la transportul public.

In acest sens am declarat, ieri in cadrul conferintei de presa a FDGR Brasov, că nu putem accepta cererile unor politicieni locali, in special populiste, electorale, de a folosi bani dedicati sportului pentru a fi folosiţi în alte scopuri.

Ma interesează în special ca sportul juvenil şi cel studenţesc să fie sprijinit, astfel incît sportul braşovean să rămînă, sau mai bine spus să redevină acel ambasador al Braşovului, aşa cum a fost pînă nu demult.

De aceea solicit politicienilor locali să nu mai facă aceste declaraţii populiste cu privire la
acest aspect.

Mai mult decat atat chiar cer un sprijin mai puternic petnru sportul de performanţă braşovean, petnru cluburile şi secţiile care fac performanţă, si nu la echipa de fotbal de la Corona, care nu a reuşit nici un fel de performanţă, doar au fost tocati banii brasovenilor dupa bunul plac a celor care conduceau aceasta echipa.

Sunt de parere ca ar trebui sustinut handbalul, hocheiul pe gheaţă şi cel pe iarba unde avem performante remarcabile, dar mai ales, sporturile de iarnă, astfel încît la ediţia din 2020 a Olimpiadei pentru Tineret, pentru organizarea căreia candidează Braşovul, sportivi braşoveni să urce pe podiumul acestei importante competiţii.
In plus trebuie sustinut tenisul si bascetul sporturi la care tinerii brasovenii au fost tot timpul talentati.
Cluburile sportive liceale trebuie si ele sustinute si create campionate intre scoli. Cu drag imi aduc aminte de concursurile sportive interliceale de baschet si Fotbal la care participam pe cand eram “Sagunist”

Sa nu uitam ca unul dintre cei mai cunoscuti tenismeni romani, Ion Tiriac, este Brasovean si a fost si este unul dintre cei mai buni Ambasadori Sportivi pe care ii are Romania.
Vreau sa va aduc aminta ca Brasovul a dat si o stea a scrimei mondial prin Mihai Covaliu, care si el este un Ambasador sportiv de valoare tot a Brasovului.

In alta ordine de idei am pus umarul alaturi de iubitori ai sportului sa se infiinteze, la Braşov filiala Asociatiei Nationale de Sport Studentesc „Studentsport“ www.studentsport.ro, al cărei scop este atragerea studenţilor către sport.

Deja am reuşit să obţinem pentru Braşov organizarea unei competiţii studenţeşti foarte importante, Turneul Final al Campionatului Naţional Studenţesc de Mini-Fotbal, la care vor participa opt echipe studenţeşti calificate după fazele regionale. Din păcate, echipa Braşovului nu s-a clasat pe primele două locuri ale grupei din care a făcut parte, ratînd astfel calificarea.

Competiţia se va desfăşura la Balonul din incinta Şcolii Gimnaziale nr. 1, din zona Orizont 3000, singurul astfel de teren omologat UEFA, meciurile urmînd a se disputa în perioada 4-7 mai, a precizat reprezentantul Studentsport Brasov Vlad Mocan,
În ziua finalelor, în deschidera acestora, se va desfăşura şi un meci demonstartaiv la care vor lua parte mai multe vedete din Liga 1 si „generaţia de aur“, organizatorii aşteptînd în aceste zile ca Federaţia Română de Fotbal să transmită numele vedetelor care vor juca la Braşov.

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni
Cristian Macedonschi
Consilier Local
Forumul German Brasov

Campionatulde Minifotbal Studentesc 2014 Brasov

Campionatulde Minifotbal Studentesc 2014
Brasov

Organizare

Studentsport Brasov

Studentsport Brasov

Scrie-mi aici părerea ta