NU sustinem la Brasov traseismul politic! Forumul German va ramane „Mica Elvetie“ in Consiliul Local Brasov

Dragi brasoveni,

Anul acesta F.D.G.R. implineste 25 de ani.
Este un moment aniversar deosebit si va asigur ca va urma un nou an benefic pentru Brasov si brasoveni.
F.D.G.R a dat dovada de implicare civica majora si sustine o guvernare corecta si onesta atat pe plan national cat si pe plan local. In acest sens Forumul German va ramane „Mica Elvetie“ in Consililul Local Brasov datorita faptului ca, chiar daca il sustinem in drumul spre modernizarea Romaniei si schimbarea mentalitatii politice pe Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, nu putem face aliante cu nici o formatiune politica atata timp cat cei doi viceprimari ai Brasovului sunt, in continuare, traseisti politici.
Este vorba de domnul Adrian Atomei care a trecut de la PNL la PLR, a lui Tariceanu, pentru a se da, apoi, „independent“, datorita faptului ca PLR este practic inexistent ca partid si de doamna Adina Durbaca care a migrat de la PP-DD la PDL.
Nu inteleg de ce se amana schimbarea lor, atata vreme cat PNL Brasov l-a desemnat pe domnul Ciprian Bucur ca succesor al domnului Atomei, iar in PDL exista politicieni capabili si motivati, cum ar fi doamna Carmen Ferghete-Top sau domnul Sergiu Chifu.
Ordonanta de Urgenta a Guvernului, OUG 55, prin care s-a dat liber traseismului politic a fost declarata de catre Curtea Constitutionala ca fiind… neconstitutionala.
Consider ca este imoral sa mentinem in functie acesti doi viceprimari care nu mai sunt… constitionali.

Nu cer ca viceprimarii sa vina din randul minoritatilor nationale reprezentate cu cate doi consilieri municipali, dar vreau ca Brasovul sa fie un exemplu de moralitate politica, nu … viceversa.

Daca este o problema din punct de vedere al majoritatilor (sa nu uitam ca la alegerile precedente pentru Consiliul Local au fost listele USL) propun organizarea alegerilor locale anticipate pentru componenta Consiliului Local, alegeri corecte din punct de vedere al noilor optiuni politice existente.

Consider ca electoratul a fost dus in eroare, bulversat si inselat, atata vreme cat cei pe care i-a votat in 2012 erau reprezentanti ai unor anumite formatiuni politice pentru care au si primit increcderea prin vot a cetatenilor brasoveni, iar acum sunt, prin traseismul lor oportunist, in cu totul alt esicher politic.

Afirm inca o data, cu fermitate, ca nu vreau ca Brasovul sa fie un exemplu negativ din punctul de vedere al traseismului politic, daca tot am pornit pe drumul onest al lucrului bine facut!

Forumul German nu doreste sa blocheze activitatea Consiliului Local Brasov ci, dinpotriva, sa gasim o majoritate corecta si functionala pentru a promova proiecte benefice orasului si cetatenilor.

Cu deosebit respect pentru Brasov si brasoveni

Cristian Macedonschi

Consilier Local al ForumulumGerman la Brasov

Stema Brasovului

Stema Brasovului

Scrie-mi aici părerea ta