Obiectivele politice ale Forumului German la Brasov in mandatul 2016-2020

Obiectvele politice ale FDGR în actualul mandat: transparenţa totală a administratiei publice din Brasov, dezvoltarea infrastructurii şi dezvoltarea atat economică cat si turistică a Braşovului.

Dragi braşoveni!

Vă mulţumesc inca odata pentru încrederea acordată FDGR la alegerile locale.

Prin votul dumneavostră am ramas a treia forţă politică in Brasov.
Vom râmâne în continuare “Mica Elvetie” forta de echilibru in Consiliul Local Brasov iar in acest mandat vom avea două “cantoane”, datorită alianţei cu PER.


Împreună cu noii noştri parteneri politici ne vom îndeplini, pas cu pas, promisiunile şi obiectivele din campania electorală. Ca noutate absolută în spectrul politic braşovean vom transmite fiecare şedinţă a Consiliului Local, deoarece dorim transparenţa totală. Consider că cetăţenii au tot dreptul să vadă, ce se întâmplă la aceste şedinţe, deoarece se decide, în numele lor, prin consilierii mandataţi prin vot, priorităţile şi proiectele de dezvoltare ale Braşovului. Voi acţiona în continuare pentru binele oraşului meu, militând în ţară şi în străinătate pentru dezvoltarea sa economică şi turistică şi pentru urgenţele sale legate de învăţământ şi infrastructură.

Vă prezint, în continuare, cele 5 puncte prioritare ale FDGR pentru 2016.

1. Transparentizarea administraţiei publice braşovene. Vom transmite şedinţele consiliului local. Acestea vor putea fi urmărite pe site-ul meu, www.cristianmacedonschi.ro, iar prima şedinţă va fi transmisă vineri la ora 14, este vorba de şedinţa de constituire. Vom pune la dispoziţie şi linkul pentru ca transmisia să poată fi preluată de mass media

2. Dezvoltarea infrastructurii braşovene: aeroportul şi pistele pentru biciclete, ideal, separate de carosabil prin borduri sau parcări aşa cum sunt acum în Europa

3. Dezvoltarea economică a Braşovului împreună cu partenerii noştri de la PER. Acum, Mica Elveţie din Consiliul Local are două cantoane: FDGR şi PER

4. Susţinerea învăţământului preuniversitar şi profesional. Din păcate se derulează mult prea puţine proiecte de tipul Erasmus, cu siguranţă din cauza lipsei de specialişti. Propunerea noastră este ca în fiecare şcoală să existe profesori nişaţi strict pe aceste proiecte!

5. Vom sustine si vom initia proiecte culturale şi turistice deaorece turismul este al doilea pilon important pentru dezvoltarea economică a Braşovului. Ne dorim să nu mai existe nici un week-end fără evenimente culturale sau turistice în Piaţa Sfatului. Turiştii au nevoie de ofertele acestea pentru a vedea că Braşovul nu este un oraş istoric mort, ci are o viaţă pulsantă şi interactivă. Recent am discutat cu Peter Mafay care doreşte să susţină un concert în Braşovul natal.
Din punct de vedere personal, dar şi în numele colegilor mei, doresc din tot sufletul ca procesele de corupţie care, la ora actuală sunt o problemă gravă şi jenantă a politicii noastre, să se termine în maxim o lună şi jumătate aşa cum se întâmplă în toată Europa normală şi civilizată.

Aşa cum am făcut de când mi-am început mandatul de consilier local, vă voi ţine la curent, cât de des voi putea, prin conferinţe de presă şi comunicate, despre proiectele şi evenimentele pentru Braşov şi braşoveni.

Din respect pentru Brasov si Brasoveni,

Cristian Macedonschi

Scrie-mi aici părerea ta