Imi doresc un parteneriat Win-Win cu Aeroportul din Salzburg

Dragi Brasoveni,

Am efectuat de curând o vizită la aeroportul din Salzburg, cel mai profitabil aeroport regional din Europa. Conducerea aeroportului a fost foarte deschisă și interesată pentru o viitoare colaborare între Salzburg și Brașov, deoarece cele două orașe se aseamănă foarte mult din punct de vedere al poziționării geografice ca aeroporturi regionale: Brașov se află între București și Cluj, iar Salzburg între Munchen și Viena.

Amândouă posedă domenii schiabile foarte cunoscute si cautate de catre iubitorii sporturilor de iarna. Există și o colaborare între Poiana Brașov și Obertauern. Aeroportul din Salzburg a construit acum cativa ani un al 2-lea terminal pe care il deschide doar în sezonul de schi, special pentru cursele charter. În restul anului terminalul a fost gândit ca spațiu expozițional dedicat diferitelor evenimente. Directorul aeroportului Salzburg, domnul Karl-Heiy Bohl, este foarte interesat de o cursă regulată de la Brașov,având în vedere numărul mare de brașoveni care vin la schi în stațiunile din jurul Salzburgului.

Directorul General al Aeroportului "W.A. Mozart" din Salzburg explica functionalitatea aeroportului.

Directorul General al Aeroportului “W.A. Mozart” din Salzburg explica functionalitatea aeroportului.


Aeroportul din Salzburg este cel mai profitabil aeroport regional din Europa! Este administrat de un parteneriat public de stat între Landul Salzburg (75% din acțiuni) și Primăria orașului Salzburg (25 % din acțiuni). În 2014 a înregistrat un profit de 6,8 milioane de euro din care 2,4 milioane de euro au reprezentat dividentele varsate catre asociați. Este un excelent exemplu de management și de bună practică a autorităților locale. Am susținut întotdeauna că numai un parteneriat între Consiliul Județean Brașov și Primăria Brasov poate aduce fondurile necesare terminării aeroportului.
Consiliul Judetean a realizat pista, acum este rândul Primăriei Brasov să se implice. Se poate accesa un credit pe 25 de ani de la Banca Europeană de Investiții (BEI) cu o dobândă excelentă cu mult sub rata de inflatie iar din bugetul municipiului se pot aloca anual banii necesari pentru a acoperi creditul.
Alaturi de directorul general al Aeroportului din Salzburg, domnul Karl-Heinz Bohl

Alaturi de directorul general al Aeroportului din Salzburg, domnul Karl-Heinz Bohl


Un alt secret al profitabilității aeroportului din Salzburg este gestionarea proprie a tuturor serviciilor aeroportuare. Și tot aici se realizează cele mai performante operațiuni de degivrare atât a pistei cât și a fuselajelor aeronavelor.

Conducerea aeroportului din Salzburg dorește să discute în detaliu cu o delegație brașoveană de specialitate pentru a ne învăța cum să realizăm un aeroport regional performant și profitabil.

Sper ca aceste discuții să aibă loc cât mai curând pentru binele Brașovului și al brașovenilor.

Atasez aici acest mesaj video realizat cu ocazia conferintei de presa

Mesaj Video – Aeroportul International Brasov

si va doresc vizionare placuta.

Cu respect pentru Brașov și brașoveni,
Christian Macedosnchi

Scrie-mi aici părerea ta