Vă Salut, Mă bucur foarte mult pentru inițiativa dumneavoastră. Felicitări. Pentru a …

Comment on Propun decalogul siguranței în traficul brașovean pentru că viteza mașinilor în orașul nostru depășește cu mult media europeană by Răzvan Ardeleau.

Vă Salut,

Mă bucur foarte mult pentru inițiativa dumneavoastră. Felicitări.
Pentru a fi cu adevărat constructivă însă, aș recomanda ca și pietonilor să li se aducă la cunoștință cã atitudinea lor nu este întotdeauna cea potrivită. Toate aceste accidente pot fi evitate daca și ei sunt cu adevărat atenți atunci când traversează strada.
Traim într-o societate așa cum este ea dar cum noi o creăm, o dezvoltăm. Daca viteza prea mare este cauza și asta presupune o vină, atunci ea se împarte deopotrivă șoferilor dar și pietonilor. La ce bun să traversezi strada fără să fii cu adevărat atent. La ce bun să ai dreptate dacă pentru lipsa atentiei există suferință.
Măsurile propuse de dumneavoastră sunt pentru a exercita forța legii, pentru a constrânge numai o parte a participantilor la trafic. Dar asta nu va rezolva problema reală. A atenției. Poate mai multă prevenire ar fi una dintre soluțiile pe care le sugestionez ca adagio la decalogul propus de dumneavoastră. Prevenire prin educare mai exacta nu numai a copiilor dar a tuturor cetățenilor. Astfel toți devenim mai conștienți de ce se întâmpla în trafic.
Apoi, ca o ultimă sugestie, la trecerile de pietoni pe strazile cu trafic mare este absolut necesar semaforul pietonilor. Nu cred ca s-au înregistrat accidente majore pe str Mureșenilor unde este singurul astfel de semafor din Brașov.
Împreună găsim soluțiile funcționale. Cei ce suntem șoferi suntem fără doar și poate și pietoni…