Scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei, domnului Klaus Iohannis

Sustinerea candidaturii Braşovului pentru Jocurile Olimpice de Tineret 2020

Stimate Domnule Preşedinte,

Mă adresez dumneavoastră în calitate de consilier local al Primăriei Braşov din partea Forumului Democrat German, de Preşedinte al Asociaţiei Pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turistică a Braşovului, dar şi ca braşovean mândru de faptul ca locuiesc in unul din cele mai frumoase oraşe din România.

După cum ştiţi, Braşovul a intrat într-o competiţie puternică, fiind nominalizat de Comitetul Internaţional Olimpic pentru a candida la organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret, ediţia 2020. Avem, printre altii, un contracandidat foarte puternic, oraşul Lausanne din Elveţia.

Braşovul are argumente solide: domeniile schiabile din Poiana Braşov, trambulinele de sărituri cu schiurile de la Râşnov, baza de schi fond şi biatlon de la Cheile Grădiştei, precedentul organizării excelente a FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European), la care se adaugă distanţa mică între obiective şi condiţiile excelente de cazare. Din păcate insa, în ciuda uriaşului potenţial, Braşovul suferă grav la capitolul reprezentare externa.

In acest context, vă rog, Domnule Preşedinte, să acceptaţi propunerea mea de a deveni principalul susţinător extern al candidaturii Braşovului, aducand un sprijin esential in contextul in care timpul ramas este foarte scurt; in luna iulie 2015, domnul Thomas Bach, Preşedintele CIO va desemna oraşul câştigător.

Am turat la maxim motoarele pentru promovare, fiind convinşi că Braşovul merită să câştige şi să organizeze Jocurile Olimpice de Tineret. Am realizat un site “www.brasov2020.info” şi o pagină de Facebook ”Brasov2020” care a depăşit, ca număr de like-uri, pe cea a Lausanne-ului. Dacă Braşovul va fi desemnat ca organizator al Jocurilor Olimpice de Tineret 2020, aceasta ar fi o onorantă recunoaştere europeană a României. Vrem să dovedim că suntem cu adevărat europeni şi că lucrul bine făcut există şi în România: ar fi un câştig uriaş din punct de vedere turistic, economic şi, bineînţeles, sportiv.

Vă rog, Domnule Preşedinte, giraţi cu autoritatea şi profesionalismul dumneavostră susţinerea candidaturii Braşovului ca organizator al Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020. Acest eveniment are mare nevoie de susţinerea Administraţiei Prezidenţiale.

Cu respect,
Christian Macedonschi