Ședința de Consiliu Local Brașov din 31.05.2017

Dragi brașoveni,

Prin programul de transparență administrativă anunțat în campanie și implementat din prima zi de consilier local din mandatul 2016-2020 vă pun la dispoziție înregistrarea ședinței de consiliu local din data de 31.05.2017.

Ședința a debutat prin conferirea titlului de cetățean de onoare al municipiului Brașov doamnei Stela Popescu.

În cadrul acestei ședințe de consiliul local am avut o serie de interpelări pe următoarele teme:

1. Stării deficitare a infrastructurii rutiere de pe podul Timiș-Triaj, situație care consider că trebuie rezolvată de urgență indiferent cine este pe acte proprietar, Primăria Brașov sau CNADNR.

2. Am propus Inițierea unei comisii comune între Consiliul Județean și Consiliul Local al Municipiului Brașov de colaborare în vederea reparării și reabilitării ansamblului istoric fortificat al Brașovului. Reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România, vor propune acest lucru atât în cadrul Consiliului Județean Brașov, în urma sesizărilor primite de la cetățeni privind starea de degradare în care se află obiectivele din cadrul acestui ansamblu istoric fortificat al Brașovului.
Ocazie cu care propun să ne ocupăm și de baza sportivă Olimpia, deoarece este un obiectiv pe lângă care trec toți turiștii, iar în momentul de față, starea acesteia, nu ajută la promovarea orașului nostru.

3. Analizarea posibilități de asigurare a cazării, în cadrul căminelor existente, pentru elevii care se vor înscrie în cadrul școlilor profesionale pe model dual. Ținând cont de faptul că Brașovul este orașul cu cele mai multe școli profesionale pe model dual și de faptul că un număr foarte mare de elevi provin din mediul rural.

4. Am readus în discuție transportul public pentru studenți, deoarece este o situație care am sesizat-o în trecut și care încă nu a fost rezolvată, situație pe care domnul Viceprimar Mihai Costel și-a asumat că se va rezolva. De asemenea propun să preluăm modelul folosit de municipiul Cluj-Napoca în această problemă.

5. Am cerut public o strategie de transport public de la noua parcare din Poiana Mică către Poiana Brașov și o regândire a abonamentelor de parcare, unde să oferim hotelurilor posibilitatea de a închiria locuri în cadrul acesteia pe termen lung.

6. Am solicitat RAT Brașov să pună la dispoziția consiliului local strategia și viziunea acestora privind implementare transportului electric în municipiul Brașov în special strategia legata de sistemul de transport electric cu troleibuze.

Din respect pentru Brașov și brașoveni,

Cristian Macedonschi
Consilier Local din partea Forumului Democrat al Germanilor din România

Scrie-mi aici părerea ta