Sondaj: Ce își doresc brașovenii pentru Brașov?

Dragi cititori,

Pe toată perioada desfășurării Oktoberfest Brașov 2015 compania de studii sociologice BrandBerry srl a realizat un sondaj de opinie cu tema ce își doresc brașovenii pentru Brașov pe un eșantion statistic reprezentativ de 1056 subiecți avand o marja de eroare de ±3%.
Aceștia au avut de răspuns la două întrebări.

1. De ce are nevoie Brașovul pentru a se dezvolta ca oraș?
2. Cine este responsabil pentru dezvoltarea orașului?

Stema Brasovului

Stema Brasovului


Răspunsurile au fost extrem de interesante. Pentru necesitățile de dezvoltare ale Brașovului s-au identificat patru priorități ale brașovenilor:

1. Aeroportul
2. Parcările
3. Toaletele publice
4. Autostrăzile

În ceea ce privește pe cine consideră brașovenii responsabili pentru dezvoltarea Brașovului s-au consemnat trei răspunsuri majoritare:

1. Mediul politic
2. Mediul economic
3. Primarul

Voi comenta rezultatele acestui sondaj extrem de interesant care coincide perfect cu crezul meu social, economic și politic. Am susținut întotdeauna că prioritatea nr. 1 pentru dezvoltarea economică și turistică a Brașovului este construirea unui aeroport.
Doar așa putem atrage investitori și parteneri puternici din străinătate. Am depus și depun în continuare toate eforturile pentru a avea, cât de curând, un aeroport funcțional la Brașov.

Pista aeroportului din Brasov este gata si a fost realizata de catre Consiliul Judetean Brasov.

Pista aeroportului din Brasov este gata si a fost realizata de catre Consiliul Judetean Brasov.


Problema parcărilor sau mai precis, a lipsei lor, am semnalat-o de nenumărate ori. Am propus soluții care se regăsesc în conceptul de Smart City. Am fost și trebuie sa fim un oraș inteligent, care va trebui să aibă propria strategie de dezvoltare și mobilitate urbană. Aici pot fi incluse și toaletele publice, total insuficiente acum, pentru un oraș civilizat și european.

Last but not least, autostrăzile sunt o altă prioritate vitală pentru dezvoltarea Brașovului pe care o voi susține cu hotărâre și determinare si voi face lobby necontenit pentru realizarea lor.

A doua întrebare a sondajului a înregistrat trei răspunsuri care dovedesc o percepție excelentă a brașovenilor asupra responsabilității celor de la care așteaptă fapte concrete pentru dezvoltarea orașului lor. Mediul politic și cel economic au fost la egalitate de puncte pe locul 1-2! Aceasta demonstrează că cetățenii au conștientizat cât de mult s-a implicat mediul economic în dezvoltarea Brașovului! Un simplu exemplu este Oktoberfest care se realizează, an de an, fără a se cheltui banii publici la Brasov. Un alt punct forte, pentru care Brașovul este dat ca exemplu de bună practică, este Școala Profesională Kronsdatt, realizată în sistem dual. Datorită ei au venit investitori noi importanți deorece își văd astfel rezolvată problema forței de muncă.

Prima scoala vocationala dupa sistem dual a fost realizata la Brasov de catre firmele Clubului Economic German in parteneriat cu Primaria Brasov. Ea este data ca exemplu de buna practica in toata tara.

Prima scoala vocationala dupa sistem dual a fost realizata la Brasov de catre firmele Clubului Economic German in parteneriat cu Primaria Brasov. Ea este data ca exemplu de buna practica in toata tara.


In aceasta saptamana fost votat în unanimimitate de colegii din organizatia municipala a Forumului Democrat German pentru a candida în 2016 la funcția de primar al Brașovului. Voi fi un liant între mediul economic și cel politic si voi munci necontenit la dezvoltarea nivelului de trai in frumosul nostru oras.

Sunt convins că dorințele brașovenilor se pot împlini si stiu ca impreuna vom reusi.

Îmi doresc ca Brașovul să devină, în cel mai scurt timp, un oraș european prosper. Și, bineînțeles, capitală culturală în 2021!

Cu respect pentru Brasov si brasoveni

Christian Macedonschi

Scrie-mi aici părerea ta