Susţin desfăşurarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret la Braşov în 2020 !

Braşovul şi-a anunţat candidatura pentru a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret, din 2020 concurand cot la cot oraşul Lausanne din Elveţia pentru a organiza acest eveniment major.

În Braşov s-a investit foarte mult în infrastructura dedicată sporturilor de iarnă, am găzduit cu succes FOTE, aşă că este logic să ne dorim organizarea în judeţul nostru a Jocurilor Olimpice de Tineret.
Doresc să-i sensibilizez pe braşoveni să se implice, să susţină şi să conştientizeze importanţa acestui eveniment pentru dezvoltarea sportivă, economică şi turistică a Braşovului.
Forumul Democrat German va face un lobby susţinut, dar va fi foarte greu pentru că Lausanne este un concurent extrem de puternic.
Practic, ne vom bate cu oraşul care găzduieşte sediul Comitetului Olimpic International.

Braşovul are atu-urile şi avantajele lui. Aceste Jocuri Olimpice pentru Tineret sunt deosebit de importante deoarece introduc şi promovează probe noi, care, ulterior sunt introduse în olimpiadele pentru seniori.
Am invitat la conferinţa de presă din 24 martie 2014, dedicată acestui eveniment, pe domnul Markus Leonhard, reprezentantul firmei austrice Solid Eventmanagement & Consulting GmbH, ale cărei performanţe în domeniu, ca organizare, sunt: Innsbruck 2012, prima ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret, Vancouver 2010, Jocurile Olimpice de Iarnă, Campionatul European de Fotbal 2008 Austria & Elveţia şi Campionatul Mondial de Fotbal 2006 din Germania.

Sunt bucuros că o firmă de o asemenea anvergură este dispusă să ne ajute, să ajute Braşovul pentru a putea câştiga orgnizarea şi găzduirea evenimentului sportiv din 2020.

Redau, pe scurt, principalele idei punctate de domnul Markus Leonhard în cadrul conferinţei de presă:

”Este extraordinar că Braşovul s-a înscris pentru această competiţie importantă. După ce a organizat FOTE, următorul pas logic este găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret. Innsbruck-ul şi Tirolul au devenit celebre şi vizitate, tocmai datorită infrastructurii olimpice pentru sporturile de iarnă, infrastructură pe care, acum, o are şi Braşovul. Jocurile Olimpice de Iarnă sunt o carte de vizită şi un excelent prilej de promovare. România este între primele 20 de ţări din lume ca şi performanţe la Jocurile Olimpice, ce-i drept, de vară. Este foarte important să ai parteneri cu experienţă care să cunoască diferenţele între jocurile olimpice de tineret şi cele de seniori sau festivalurile olimpice, deoarece fiecare au particularităţile şi specificul lor. De exemplu, la FOTE, concursurile de schi au fost pentru copii, dar la Olimpiada pentru Tineret, câştigătorii vor fi viitorii campioni olimpici la olimpiadele mari, pentru seniori. Cei care au câştigat la Innsbruck, acum doi ani, anul acesta au câştigat la Soci. Diferenţele sunt enorme şi ca buget. FOTE a avut un buget de aproximativ 3 milioane de euro, iar Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret de la Innsbruck din 2012 au avut un buget de 23 de milioane de euro! În aceste condiţii, sponsorii sunt foarte importanţi, dar şi munca de voluntariat.
Este foarte important ca cetatenii brasovului sa fie sensibilizati pentru a se implica activ in dezvoltarea turistica si sportiva prin voluntariat, dar pentru acest lucru este necesara o campanie media locala vasta.
Primul deadline important pentru candidatura Braşvului este pe 17 iunie când va trebui predat un concept care conţine 15 puncte obligatorii, cerute de Comitetul Olimpic Internaţional. Am avut şi voi avea în continuare întâlniri cu reprezentanţii Consiliului Local Braşov cărora le-am făcut o propunere de colaborare şi-i asigur de tot sprijinul nostru. Mâine voi prezenta conceptul pe care l-am gândit pentru ca Braşovul să câştige organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020” !

Doresc să subliniez, încă o dată, suţinerea pe care o acord ca şi consilier local din partea FDGR, prin toate mijloacele de lobby, pentru ca Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret să se poată desfăşura la Braşov în 2020 si imi doresc ca braşovenii să conştientizeze cât este de important acest eveniment şi să se implice aşa cum au dovedit, de atâtea ori, că ştiu şi pot să o facă!

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni
Christian Macedonschi

luand notite pentru candidatura Brasovului la Jocutile Olimpice de Iarna pentru Tineret 2020

luand notite pentru candidatura Brasovului la Jocutile Olimpice de Iarna pentru Tineret 2020

Scrie-mi aici părerea ta