Vizita E.S. Consulul Republicii Federale Germania , domnul Hans E. Tischler la Brașov

E.S. Consulul Republicii Federale Germania , domnul Hans E. Tischler s-a informat despre proiectele importante ale Brasovului

Săptămâna trecută, E.S. Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, a efectuat o vizită oficială la Brașov.
Prima vizită pe agenda Excelenței Sale a fost la Prefectură unde s-a întâlnit cu Prefectul Brașovului, domnul Marian Rasaliu și cu consilierul local al Forumului German din Brașov, domnul Cristian Macedonschi.
La întâlnire s-au abordat teme locale extrem de importante pentru dezvoltarea Brașovului precum Aeroportul Brașov, Autostrăzile Brașov-Comarnic precum și autostrada Brașov-Sibiu, care este extrem de importantă pentru investitorii germani din centrul țării, nevoia unui nou spital regional la Brașov, dar și oportunitatea de a transforma fosta fabrică Rulmentul, care este în proprietatea Primăriei Brașov, în cel mai modern “Centru Expozițional și de Congrese” din România. Toate aceste proiecte sunt susținute atât de prefectul Brașovului, cât și de Forumul German din Brașov reprezentat în Consiliul Local Brașov de Cristian Macedonschi și Av. Arnold Ungar.
Germania este partenerul nostru economic cel mai important, iar în Germania trăiesc la ora actuală peste 400.000 de români. Poziția Germaniei în Uniunea Europeana a devenit în urma Brexit-ului una extrem de importantă, iar pentru această nouă responsabilitate pe care a preluat-o Germania în Uniunea Europeană, are nevoie de parteneri serioși și de încredere, precum România. În continuare ei au discutat despre potenţialul turistic din Transilvania.
La finalul discuției au fost stabilite mai multe obiective comune pentru începutul anului 2018.
Domnul Prefect Rasaliu va organiza împreună cu domnul consilier Cristian Macedonschi o vizită, în a doua jumătate a lunii Ianuarie, la o companie mare germană din Regiunea Metropolitană, la care să participe și E.S. Domnul Consul Tischler, iar după să viziteze școlile cu predare în limba germana din Brașov și a școlii profesionale duale din ospitalitate “Cool Academy”. Întâlnirea cu mediul de afaceri brașovean cu capital german și român va fi planificată în seara aceleași zile.

thumbnail

După întâlnirea de la Prefectură, au urmat întâlniri cu Centrul Cultural German și reprezentanții Forumului German Brașov unde s-au discutat posibile viitoare colaborări pe teme culturale între cele două organizații, dar în special și cu teatrele de limba germană din Sibiu, Theater Gong condus de domnul Adrian Tibu și Teatrul Radu Stanca condus de domnul Constantin Chiriac.

Domnul Consul Tischler a vizitat apoi, însoțit de Consilierul Cristian Macedonschi “Școala Profesională Germana Kronstadt – SPGK” care este un model de bună practică pentru toată România.
Doamna director adjunct Croitoru Gabriela a prezentat detaliat principiile de funcționare ale școlii, sălile de clasă, atelierele și cel mai important lucru, viziunea de dezvoltare pentru următorii ani.
Școala Profesională Germana Kronstadt a ajuns în cei 5 ani de funcționare la un număr de 900 de elevi și are nevoie urgentă de o clădire nouă și un cămin pentru a caza elevii care vin de departe să învețe meseriile râvnite de investitorii germani si români.

IMG_2145

IMG_2141

IMG_2114

IMG_2102IMG_2148

Înainte de a pleca de la școală, aceștia au fost întâmpinați atât de elevi care tocmai erau în practică într-unul din ateliere cât și de echipa de marketing a școlii, care pregăteau programul de promovare a SPGK pentru anul școlar 2018/2019 pentru a umple cele 13 clase propuse, de copii dornici să învețe una dintre meseriile moderne oferite de școală.

În final, cei doi oficiali, au vizitat Fundația Saxonia din Râșnov unde, directorul fundației Klaus Sift, a prezentat organizația și proiectele de succes pe care le-a derulat fundația în ultimii ani și desigur proiectele actuale în care este angrenată Fundația Saxonia.
Printre cele mai importante proiecte se numără susținerea învățământului de limba germană în România cu bani guvernamentali germani și susținerea micilor antreprenori cu fonduri financiare fără dobândă.

După o zi plină și extrem de benefică pentru Brașov și brașoveni, domnul Consul Tischler a plecat spre Sibiu cu bucuria de a reveni la finalul lunii Ianuarie, în noul an pentru a continua descoperirea Brașovului economic, educațional, administrativ și social.

Domnul consilier Cristian Macedonschi și-a luat rămas bun, urându-i Excelenței Sale un Crăciun Fericit și o trecere frumoasă în noul an care va fi pentru toți o mare provocare.

Scrie-mi aici părerea ta