Activitatea mea de Consilier Local FDGR din 2012 până la finele anului 2013

Raport de Activitate  Consilier Local Cristian Macedonschi 2012-2013

Raport de Activitate
Consilier Local
Cristian Macedonschi
2012-2013

A fost o perioadă prolifică în care am reprezentat braşovenii care m-au investit cu încrederea lor, cu seriozitate şi eficienţă. Consecvent programului meu, am acţionat pentru promovarea imaginii Braşovului, atragerea de investitori importanţi din Germania, Austria şi Elveţia şi dezvoltarea învăţământului de limbă germană. Am câștigat lupta împotriva nedreptății din C.L. Braşov, prin care mi-au obstrucţionat accesul în comisiile de specialitate, câştigând în trei instanţe: fond, apel şi Consiliul Naţional al Discriminării. Unde e lege, nu-i tocmeală!
• În calitate de preşedinte al A.P.D.T. Braşov am reprezentat, cu real succes, turismul braşovean la principalele târguri de turism europene: Berlin, Londra, Varşovia, crescând și în 2013 numărul de turiști străini în medie cu peste 15% față de anul trecut și poziționând Brașovul în rândul turiștilor străini pe locul 2 în România după București.
• Am organizat „Conferința Internațională pentru Restaurarea Centrelor Istorice din România”, la Brașov.
• Am initiat și organizat seria de Festivaluri Medievale „Turnirul Cetăţilor”, ajunsă la a patra ediţie, un real succes de promovare turistică și culturală a Braşovului.
• Am participat la prima vizită oficială efectuată la Braşov de către Excelenţa Sa, domnul Werner Hans Lauk, noul Ambasador al Republicii Federale Germania în România.
• În calitate de promotor al turismului Braşovean, am editat broşura “Schi în Braşov”, pentru promovarea domeniului schiabil. Aceasta a avut un real succes la Târgul de Turism de la Varşovia.
• Implicarea continuă în dezvoltarea școlilor profesionale germane din Braşov şi Făgăraş! Susținerea și implicarea în înfiinţarea claselor de turism!
• Am sustinut și voi susţine necondiționat candidatura Braşovului drept capitală a regiunii centru.
• Festivalul Oktoberfest Brașov: M-am implicat activ în Imagine şi P.R.și am reușit, alături de partenerii mei din cadrul Clubului Economic German, să dezvoltam acest eveniment drept unul dintre cele mai importante evenimente de comunicare a comunității germane din România!
• Am iniţiat proiectul „Iluminarea trecerilor de pietoni din Braşov” pentru siguranţa cetăţenilor alături de colegul meu liberal din Consiliul Local, Ciprian Bucur. Acest model l-am văzut în Germania, Polonia şi Austria şi sunt convins că va reduce drastic accidentele cu victime pe trecerile de pietoni!
• Am facut demersuri pentru crearea unei reţele de piste sigure pentru biciclete în Braşov şi în Ţara Bârsei prin sustinerea ONG-urilor implicate.
• Am participat la „Conferinţa Smart Cities Vienna”, unde s-a discutat despre conceptul oraşelor inteligente, pe care vreau să îl aplic şi în Braşov. Acest concept modern îmbină dezvoltarea urbană cu eficienţa energetică şi planificarea inteligentă a transportului public. Orașele inteligente devin adevărate atracții urbane și sunt interesante pentru investitori.
• Participarea, alături de domnul Titus Corlăţean, ministrul de externe al României, la “Europa Forum Wachau 2013”, intitulata „Dincolo de criză – Con-turul unei noi Europe“. În cadrul forumului au fost discutate problemele construcţiei noii Europe pe principiul subsidiarităţii şi a solidarităţii europene.
• Am intermediat vizita domnului Președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, la aeroportul din Viena unde s-a prezentat proiectul viitorului aeroport din Braşov şi s-a discutat despre o eventuală implicare a părţii austriece în administrarea acestuia.
• L-am invitat la Braşov pe preşedintele fondului JESSICA din cadrul Băncii Europene de Investitii cu care s-a discutat despre posibilitatea atragerii unor fonduri de 80.000.000 Euro pentru dezvoltarea urbană şi reabilitarea energetică a orașului și care ar putea fi folosiți pentru restaurarea centrului istoric.
• Am participat la Conferinţa Organizaţiei Mondiale a Turismului reprezentând Brașovul.
• Atragerea reperezentanţilor ambasadelor Germaniei, Austriei şi Elveţiei pentru dezvoltarea economică a Brașovului și susținerea învațământului în limba germană la Braşov. Organizarea Dezbaterii Publice “Şcoala Germană, încotro?” unde alături de reprezentanții învățământului brașovean am tras semnale de alarmă privind învățământul în limba germană.
• Am sustinut şi am promovat turismul medical în Braşov, în care cred și care va aduce în următorii ani mulţi turişti străini, pe această nişă.
• Am spus NU proiectului Roşia Montană! Poziţie clară împotriva proiectului Roşia Montană, împotriva exploatării cu cianuri și împotriva proiectului de lege în forma propusă de Guvern.
• Am luat poziţie fermă împotriva impertinenţei CNSAS Braşov care a trimis sute de decizii de impunere cetăţenilor care au depozite bancare!
• Susţinerea conferinţelor de presă săptămânale pentru informarea opiniei publice cu privire la proiectele iniţiate și la poziția mea raportată la problemele locale și naționale.
• Susţinerea audienţelor săptămânale pentru un dialog deschis şi eficient cu cetăţenii care m-au votat şi pe care îi reprezint în calitate de Consilier Local din partea Forumului Democrat German.

Pagina 2

Pagina 3

Pagina 4

Scrie-mi aici părerea ta