Am propus-o pe Doina Cornea “Cetățean de onoare” al Brașovului!

Dragi brașoveni,

în ședința de astăzi a Consiliului Local Brașov, am propus acordarea titlului de „Cetățean de onoare” doamnei Doina Cornea. Domnia sa s-a născut acum 86 de ani la Brașov, mai precis pe data de 30 mai 1929.

Consecvent orientării mele politice europene și total anticomuniste, consider că este un gest de minimă moralitate și recunoștință față de una dintre cele mai marcante personalități ale dizidenței românești. Să nu uităm, dragi brașoveni, că Doina Cornea, împreună cu fiul ei, Leontin Iuhas, a răspândit la Cluj 160 de manifeste de solidaritate cu muncitorii din Brașov, răsculați la 15 noiembrie 1987. Ambii au fost arestați pentru 5 săptămâni (noiembrie- decembrie 1987).

Doina Cornea (D) asculta discursul istoricului Stejarel Olaru (S), in timpul conferintei de presa organizate de Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului (IICCR), cu prilejul prezentarii raportului anual de activitate, in Bucuresti, marti, 5 decembrie 2006.  Conducerea IICCR a depus, la Parchetul Militar, o sesizare privind identificarea a 14 ofiteri de securitate din judetul Sibiu care au racolat minori pentru munca informativa in perioada regimului comunist. BOGDAN BARAGHIN / MEDIAFAX FOTO

Doina Cornea (D) asculta discursul istoricului Stejarel Olaru (S), in timpul conferintei de presa organizate de Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului (IICCR), cu prilejul prezentarii raportului anual de activitate, in Bucuresti, marti, 5 decembrie 2006. Conducerea IICCR a depus, la Parchetul Militar, o sesizare privind identificarea a 14 ofiteri de securitate din judetul Sibiu care au racolat minori pentru munca informativa in perioada regimului comunist. BOGDAN BARAGHIN / MEDIAFAX FOTO


Revoluționarul brașovean Mircea Sevaciuc a contactat-o telefonic pe fiica doamnei Doina Cornea și am primit asigurări că mama domniei sale va accepta cu bucurie titlul de onoare pe care l-am propus.
Doina Cornea simbolul luptei postdecembriste pentru democratie in Romania

Doina Cornea simbolul luptei postdecembriste pentru democratie in Romania


Îmi doresc ca propunerea mea să fie votată în următoarea ședință a Consiliului Local și doamna Doina Cornea, Doctor Honoris Causa al multor universități europene și comandor al Legiunii de Onoare franceze, să devină și cetățean de onoare al Brașovului natal!

Am făcut această propunere atât în numele meu, cât și în numele Forumului Democrat German, una din cele mai longevive și consecvente formațiuni politice din Brașov, care împlineste anul acesta 25 de ani de existență și implicare în viața politică, socială și culturală a Brasovului.

cu respect pentru Brasov si Brasoveni,

Cristian Macedonschi
Consilier Local al Forumului German la Brasov

Scrie-mi aici părerea ta