Bloggerii braşoveni votează cu inima

După ce am aruncat o privire prin mediul online local,  trebuie să recunosc că sunt încântat de ceea ce am găsit. Constat că bloggerii braşoveni mă susţin, argumentându-şi coerent decizia de a-mi oferi votul lor. Majoritatea lor sunt oameni sceptici şi dezamăgiţi de politicienii care de-a lungul timpului au ocupat funcţii în administraţia locală, iar cu toate acestea îmi acordă încredere.

De exemplu, pe Răzvan Ionuţ Dobrică l-a convins modul nostru curat de a face campanie: „Nemţii ăştia îs simpatici, fac campanie pe biciclete, nu-s deloc agresivi, nu-şi rup propriile afişe pentru a da vina pe adversari şi, cel mai important, nu-ţi intră cu forţa în casă obligându-te să le dai votul.”

Pe alphablog.ro se apreciază că „Reprezentanţii minorităţii de etnie germană au nevoie şi merită un ajutor din partea „românilor verzi” din Braşov pentru a demonstra că pot face ceva. Poate ar fi timpul să le şi acordăm o şansă.” Autorul este neîncrezător faţă de clasa politică actuală, îşi pune întrebări critice, însă crede cu fermitate că FDGR este o alternativă viabilă. Restul articolului, aici.

Manuel Cheta îşi expune pe blog, dincolo de susţinerea faţă de candidatura mea, şi aşteptările ulterioare: „Ce îmi doresc eu de la Cristian Macedonschi este să continue să construiască pe ceea ce s-a făcut deja și, mai mult decât asta, să inoveze. Ce ai zice să ai panouri solare pe toate instituțiile publice? Sau ce ai zice să se facă parcarea aia supraetajată și șmecheră de care se tot vorbește sau ce ai zice de un muzeu al invențiilor românești?” Mă bucură faptul că ideile noastre despre un oraş ecologic coincid, asigurându-l că iau în considerare propunerile lui.

Experienţa pe care a trăit-o personal Bloghiţă îl determină pe acesta să mă sprijine în demersul de a candida la Primărie. El observă corect faptul că există o penurie de locuri de muncă care ne frânează dezvoltarea pe termen lung, iar crearea lor ar descuraja separarea familiilor pe motive care ţin de necesităţi financiare: „Ce mi-a plăcut a fost ce zicea Mace, un tip pe care l-am cunoscut anul trecut la #PrinBrasovulMeu şi care pare să înţeleagă cum merg lucrurile noi. El zicea că trebuie să avem locuri de muncă. Şi aşa e, am văzut-o la tatăl meu care după 20 de ani în construcţii a rămas fără loc de muncă şi a trebuit să meargă să lucreze în alt oraş.”

Daniel Urda îşi pune nişte întrebări esenţiale pe blogul personal: „Cu ce îl încălzeşte pe un student faptul că oraşul arată frumos dacă el nu îşi permite să locuiască în el? Cu ce ne încălzeşte faptul că alţii îşi permit să se distreze în oraşul nostru în timp ce noi stăm şi ne uităm la ei?” Ca răspuns la aceste chestiuni, el identifică motivele pentru care FDGR este cea mai bună opţiune pentru Braşov.

Optimismul meu este legat de faptul că dacă am reuşit să convingem nişte oameni dezamăgiţi de oferta contracandidaţilor noştri, nu vom avea probleme nici în a-i mobiliza pe cetăţeni să facă o schimbare în bine. În plus, aş vrea să le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi să îi asigur că sugestiile lor sunt luate în considerare, iar FDGR are soluţii viabile pentru problemele sesizate, după cum o arată şi programul electoral pe care l-am propus comunităţii braşovene.