Brașov: transport și infrastructură eficiente

imageTransportul și infrastuctura sunt vitale pentru buna funcționare a activităților economice și sunt un element cheie pentru asigurarea bunăstării sociale și a coeziunii populației. Cele doua asigură mobilitatea de zi cu zi a oamenilor și sunt esențiale pentru producerea și distribuția de mărfuri. Infrastructura adecvată este o condiție fundamentală pentru buna funcționare a sistemelor de transport. Datoria administrației locale este, printre altele, asigurarea funcționarii si dezvoltarii optime a celor doua elemente care de altfel sunt strans legate de multe alte domenii din activitatea cetățenilor orașului Brașov.

Astfel, programul nostrul politic își propune sa aduca un trafic redus la jumătate în centru, aceasta fiind rezolvarea corectă a problemei parcărilor. Avem responsabilitatea de a oferi mobilitate cetățenilor orașului, astfel încât aceștia să își poată asigura deplasarea către locul de muncă, școală, universitate și orice altă destinație importantă.

Până acum preocuparea Primăriei legat de infrastructura a constat în realizarea unor studii pentru proiecte prioritare pe raza municipiului Braşov însă fără o continuare practică a acestora. Nu doar orașul are nevoie de un influx masiv de fonduri în zona de trasnsport și infrastructura, zonele turistice din împrejurimi precum Poiana Brașov sunt de asemenea importante, contribuind masiv la popularitatea și economia zonei. Introducerea unui mijloc de transport în comun care să circule local, doar pe un circuit al Poienii (2-4 autobuze, în funcție de sezon), din mai multe considerente: va fi de folos turiștilor care vor să se plimbe prin stațiune sau trebuie să ajungă în anumite zone care, în general, sunt aglomerate; va decongestiona traficul din Poiană – accesul în stațiune mai departe de zona de intrare (parcarea mare) se va face doar cu permis (de reședință, de exemplu); va încuraja oamenii să circule și pe jos, prin stațiune, pentru www.cristianmacedonschi.ro 7 sănătatea lor, dar și să folosească acest serviciu al municipalității; va folosi doar autobuze electrice, pentru a evita poluarea.

Un alt spect problematic pentru Brașov este faptul că deși este un oraș recunoscut pentru potențialul său turistic și cultural, nu există încă o legatura aeriară externă care să faciliteze accesul turiștilor. Un alt aspect care merită menționat este populația semnificativă de nemți din regiune, cetățeni care călătoresc frecvent în țara maternă. Astfel, facilitarea parteneriatelor cu alte aeroporturi internaţionale din Europa va dezvolta economic întreaga regiune de centru a României. Un prim exemplu îl constituie Aeroportul din Salzburg, cel mai profitabil aeroport regional din Europa, interesat deja pentru o viitoare colaborare între Salzburg și Brașov.

Aglomerare și sporirea traficului la ore de vârf în centrul Brașovului se datoreaza în mare parte lipsei de locuri de parcare. Soluționarea problemei parcărilor în Centrul Istoric pentru turiști și pentru rezidenți, astfel încât până la ora 16.00 locurile de parcare să poată fi folosite de turiști, iar după această oră ele să rămână celor care trăiesc în Centrul Istoric, pentru a menține acest spațiu viu și populat. În plus, pentru riverani, parcarea va fi soluţionată cu un parcaj subteran pe totă suprafaţa Pieţii Sfatului. Proiectul poate fi finanţat prin fonduri europene şi va fi făcut în 3 etape.

Prin aceste măsuri vom îmbunătății calitatea vieții cetățenilor, vom folosi energie regenerabilă reducând poluarea, vom creea noi rute de transport care participa activ atât la economia țării cât și la sporirea potențialului turistic al zonei.

Fiți alături de noi pentru un Brașov European! Cu noi mergi la sigur!

Cu respect pentru Brașov și brașoveni,
Cristian Macedonschi
Candidat la funcția de Primar al Municipiului Brașov din partea FDGR


Descarcă de aici Programul FDGR pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 în Brașov (în format PDF).
Download_here_button


Scrie-mi aici părerea ta