Brasovenii merita mai mult de atat

de ce prefera consilierii locali PSD sa intre intr-o fundatura… ?

Cand am revenit in Romania, multa lume m-a intrebat de ce. Raspunsul e simplu: pentru ca am facut in Germania tot ce am putut: am pus pasiune, am muncit, am reusit; si vreau sa fac la fel si in Romania, indiferent de obstacole. Aici vreau insa sa muncesc nu numai pentru mine, ci si pentru comunitate, pentru brasoveni, pentru romanii mei dragi, indiferent de etnie si credinta.

Cu acest gand in minte am candidat la alegerile locale din 2012, si sunt onorat sa va reprezint in Consiliul Local Brasov. Imi doresc sa imi fac datoria, cum se poate mai bine, si nu o fac de dragul imaginii sau de dragul vorbelor de bine, ci din respect pentru oamenii care m-au ales si care conteaza pe mine. Asta presupune votul meu pentru tot ce poate ajuta la ridicarea Brasovului, si sanctionarea abuzurilor altora atunci cand apar.

Printre altele, sunt mediator, am cultura conversatiei civilizate si incercarii de a ajunge la un acord. Nu am folosit cuvantul “compromis” caci din pacate e un cuvant compromis de viata noastra politica. Imi doresc sa ajungem la un acord in Consiliul Local pentru ca brasovenii merita proiecte, nu circ, merita munca dublata de discretie, nu taraboi.

In momentul de fata, asistam la un blocaj la nivelul Consiliului Local Brașov, cauzat de faptul ca mi se refuză dreptul de a participa in comisiile de lucru. Desi exista o decizie judecatoreasca in acest sens, ceilalti membri ai Consiliului refuza sa o puna in practica. Prima data au fost sfidati brasovenii care au votat, acum e sfidata si legea, lucru inacceptabil: legea-i lege, nu-i tocmeala!

In loc sa ne ocupam cu investitii, sa cream locuri de munca in Brasov, sa ajutam la dezvoltarea zonei, timpul Consiliului local e pierdut cu maruntisuri politice. Singura modalitate rapidă de deblocare este să fiu atribuit unei comisii; nu de dragul meu, ci pentru ca legea o impune, asa e normal. Sa nu uitam ca daca timp de trei luni consecutive, nu se tine nicio sedinta ordinara, Consiliul Local se autodizolva si vor avea loc alegeri anticipate. Asta inseamna bani cheltuiti de la bugetul local, risipa banului brasovenilor, de dragul unui capriciu al vechii politici, de doi bani.

Ii invit pe aceasta cale pe colegii mei de Consiliu Local sa lasa interesele partinice deoparte si sa respecte legea! Brasovenii merita mai mult de atat, mult mai mult decat ce le-a oferit politica pana acum. Merita respectul nostru, sa ii respectam, colegi de Consiliu Local!

cu respect

Christian Macedonschi
Consilier Local
FDGR Brasov

Scrie-mi aici părerea ta