Brașovul dialogului social

Forumul-German-Brasov-pune-Primaria-in-miscare

Statul bunastarii este un subiect care a cauzat de-a lungul timpului diverse schimbări în domeniul politicii sociale. Unul dintre modurile de guvernare ales de o mulțime de state moderne este dialogul social, care implică de obicei negocieri intense între guvern și partenerii sociali. Dialogul social este interpretat ca o modalitate de succes de rezolvare a problemelor în numeroase domenii, nu numai în domeniul politicilor sociale.

Acestea fiind spuse, Brașovul trebuie să devină o comunitate vie, pentru care dialogul va fi cheia. Diversitatea și vitalitatea orașului nostru sunt date de cauzele pe care le susținem împreună și de implicarea noastră în societate. Fiecare trebuie să aibă posibilitatea de a-și spune punctul de vedere deschis și de a fi ascultat de autoritățile locale.


Astfel, ne propunem facilitatea dialoglului social prin:

  • organizarea de consultări publice lunare cu cetățenii, pe teme de actualitate, atât în mediul online, cât și prin intermediul întâlnirilor față în față;
  • consultarea periodică – o dată la 3 luni – a antreprenorilor, a reprezentanților marilor companii și a reprezentanților angajaților, în scopul de a crește perfomanța economică a orașului;
  • consultarea periodică, de asemenea, a organizațiilor de pensionari, revoluționari, foști deținuți politici și luptători de la 15 Noiembrie 1987.

De asemenea, vom incuraja inițiativelor cetățenești, conform legilor în vigoare, prin care putem răspunde rapid nevoilor cetățenilor.

Complementar acestor initiative ne dorim crearea unui program de finanțare special și transparent pentru proiecte sociale dedicate dialogului intercultural și inter-generațional cat si inființarea unui call-center pentru gestionarea reclamațiilor din rândul cetățenilor, asigurându-se astfel rezolvarea rapidă problemelor lor.


Vrem și știm că putem mișca lucrurile la Primăria Brașov, așa cum am încercat să o facem astăzi, printr-un gest simbolic. Mai departe, însă, instituția găzduită de această clădire trebuie să se miște către uniunea Europeană și să se deschidă către cetățenii brașoveni.

Duminică votează Forumul German pentru un Brașov European! Cu noi mergi la sigur!

Cu respect pentru Brașov și brașoveni,
Cristian Macedonschi
Candidat la funcția de Primar al Municipiului Brașov din partea FDGR


Descarcă de aici Programul FDGR pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 în Brașov (în format PDF).
Download_here_button


Scrie-mi aici părerea ta