Brașovul susține proiectele Societații Germano-Române din Pforzheim

În fiecare an organizează DRG – Deutsch-Rumänische Gesellschaft e.V – Societatea Germano-Română din Pforzheim, la inițiativa consiliului de conducere a asociației condus de Dr. Oana Krichbaum, care este totodată și Consilier Local (CDU) ales la Pforzheim, un stand de promovare și vânzare a produselor românești iar suma generată din aceste vânzări este donată asociației „Menschen in Not” / „Oameni în Dificultate”.

In ultimii ani această acțiune umanitară era organizată de Ziua României în prezența ES domnul Ambasador Emil Hurezeanu. În acest an, datorită pandemiei, nu a mai fost posibilă organizarea indoor pe 1 decembrie iar membrii asociației s-au mobilizat exemplar și au organizat standul românesc în cadrul pieței volante din Pforzheim pe data de 12. decembrie.

Ca în fiecare an a participat și Brașovul, reprezentat de domnul Cristian Macedonschi la această acțiune cu produse deosebite donate de Sergiana, Mama Cozonacilor și Asociația parteneră brașoveană „Smart City Brașov”.

Produsele aduse din Brașov, mezelurile, turta dulce și mierea ecologică au fost la mare căutare iar prin vânzarea lor au contribuit brașovenii substanțial la donația realizată de asociația românilor din Pforzheim.

„Chiar dacă parcurgem această grea perioadă de pandemie mă bucur tare că am reușit să fiu prezent și în acest an la Pforzheim și să susțin această acțiune frumoasă a comunității române de aici. În fiecare an particip cu mândrie și promovez cu aceste ocazii tradițiile, ospitalitatea și gastronomia brașoveană în Germania iar prin astfel de acțiuni umanitare generăm știri pozitive despre românii din diaspora și în special despre România. Țara noastră trebuie percepută în străinătate ca o destinație europeană de excelență atât din punct de vedere turistic cât și din cel economic, pentru investiții.” a declarat Cristian Macedonschi președintele Asociației Smart City Brașov și membru activ al Societății Germano-Române din Pforzheim.

Pe lângă produsele din Brașov au mai adus membrii asociației prăjituri, dulcețuri, patiserie și siropuri românești produse de aceștia pentru a susține această acțiune.

Toate produsele oferite s-au vandut in mai puțin de 5 ore și au generat o sumă totală de 1.500 de Euro care va fi donată asociației germane „Menschen in Not / Oameni în Dificultate”

„Cu astfel de acțiuni dorim pe de o parte să facem cunoscute minunatele produse românești, iar pe de alta parte să demonstrăm spiritul generos și solidaritatea membrilor noștri față de oameni cu probleme și profund afectati de criză.
Le mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor pentru generozitatea cu care ne susțin an de an în promovarea imaginii pozitive a României. O surpriza deosebită a fost turta dulce personalizată cu sigla organizației noastre. In urma acestei acțiuni am reusit să strângem suma de 1.500 de Euro pe care îi vom dona asociației „Menschen in Not“.
Îmi doresc ca toți românii de peste hotare să fie adevărați ambasadori ai țării noastre, să contribuie la promovarea turistică și a culturii gastronomice românești, precum și la înlaturarea prejudecăților, care din păcate încă mai exista.“
a declarat președintele Sociatății Germano-Române din Pforzheim, doamna Oana Krichbaum.

Pentru această acțiune deosebită de promovare a valorilor și produselor românești în Germania a anunțat grupul de lucru de turism din cadrul Asociației RePatriot, coordonat de domnul Dragos Anastasiu și Federația Industriei Hoteliere din România condusă de domnul Călin Ile, că o vor invita pe doamna Oana Krichbaum alături de familia ei într-un sejur de 3 zile în România într-unul din hotelurile membre ale federației, după motto-ul:

„Nici o faptă bună fără rasplată pe măsură”

Articol apărut azi în presa germană

https://www.pz-news.de/pforzheim_artikel,-Wichtiges-Zeichen-in-Krisenzeiten-Erloese-des-Wochenmarkst-gehen-an-Menschen-in-Not-_arid,1507952.html?fbclid=IwAR115VRnoZ1qNQE0JoOywdNqAFdJrsDxa0mW3YzRjEiGYlxuIsPKwyORH-k

Cu respect pentru Brasov si brasoveni

Cristian Macedonschi
Presedinte
Asociatia Smart City Brasov

Scrie-mi aici părerea ta