Braşovul ar putea avea card turistic gratuit!

În calitate de preşedinte al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Braşov am organizat o întâlnire cu hotelierii braşoveni cărora li s-a prezentat proiectul cardului turistic gratuit al oraşului.

Prin acest card, Braşovul va intra în rândul marilor oraşe turistice europene.

Aceste carduri oferă, de obicei, reduceri substanţiale la transportul public, la biletele de intrare pentru muzee şi alte obiective culturale şi turistice, la transportul pe cablu, taxiuri ş.a.m.d.
Pentru că obiectivul nostru este să mărim numărul de turişti din Braşov, vorbim despre cei care se cazează efectiv şi pentru că acest card este un instrument de marketing deosebit a cărei eficienţă a fost dovedită, susţinem realizarea unui card turistic gratuit, în cazul oraşului Braşov. Practic, turistul va primi cardul de la recepţia hotelului sau a pensiunii.
Acesta va fi activat electronic exact pentru numărul de zile pe care persoana respectivă le va petrece în oraş. Încercăm să obţinem gratuităţi la transportul public, la muzee, taxiuri şi o reducere importantă pentru accesul cu telecabina pe Tâmpa. Pentru că nu vrem să inventăm roata, ne va ajuta în acest proiect, domnul Semsei Sandor din Ungaria, cel care a implementat, prin firma Chrome, cardul turistic al Budapestei şi a altor oraşe europene, inclusiv cele din Tirolul de Sud. Acesta a fost de multe ori în Braşov şi este convins că, în următorii 5 ani, tursimul braşovean va înregistra un boom spectaculos pentru care trebuie să fim pregătiţi.

Pentru a putea deveni cât mai repede funcţional, acest card turistic va trebui susţinut, solidar, de toţi operatorii din turismul braşovean: hoteluri, pensiuni, hosteluri, muzee, complexe de agrement, restaurante, operatori de transport.
Statistic vorbind, cardurile turistice ale oraşelor europene, au dublat numărul de vizitatori într-un timp relativ scurt, de ordinul a doi, trei ani. Hotelierii au fost de acord cu proiectul şi ne-au asigurat de susţinerea lor pentru a putea avea cât mai repede cardul turistic al Braşovului. Sunt convins că prin acest excelent instrument de promovare vom avea o creştere spectaculoasă a numărului de turişti care vor înnopta în oraşul nostru şi vor aprecia acest card la justa şi utila lui valoare, la fel cum se întâmplă în marile metropole turistice europene!
 

Dezbatere Card Turistic Brasov

Dezbatere Card Turistic Brasov

Dezbatere Card Turistic Brasov

Dezbatere Card Turistic Brasov


 
 

Scrie-mi aici părerea ta