Calea europeană a Brașovului prin politici de Smart City

Invitatie la conferinta Smart City Brasov

Invitatie la conferinta
Smart City Brasov

Dragi brașoveni,

Vă anunț cu bucurie că și anul acesta Ziua Europei se va sărbători la Brașov, pentru a doua oară consecutiv, sub titlul generic Festivalul Regiunilor Europene.

Pe 9 mai la Centrul Cultural Reduta va avea loc conferința Europeana organizata sub umbrela institutionala a Institutului Regiunilor Europene si in Parteneriat cu Primaria Brasov, Consiliul Judetean Brasov, Universitatea Transilvania Brasov, Clubul Economic German Brasov si Forumul German Brasov.
Conferința „Calea europeană a Brașovului prin politici de Smart City”.
va fi deschisa de domnul George Scripcaru, primarul Brașovului, alături de doamna Judith Urban, consulul Republicii Federale Germania în România și de domnul Andreas Huber, consulul Republicii Austria.

Ce înseamnă Smart City, adică Orașul Inteligent?
Unbenannt1

Un celebru primar din Denver spunea că secolul XIX a fost secolul împărățiilor, secolul XX al statelor multinaționale iar secolul XXI este secolul orașelor. Smart City este un concept complex care implică interconectivitate și eficiență din multe domenii. Eficiență energetică, electronică, de telecomunicații și internet, eficianta a mobilitatii, a dezvoltarii urbane si a infrastructurii. O sincronizare perfectă, practic, care să transforme orașul respectiv într-un loc ideal pentru locuit, muncit și vizitat. Agenția Metropolitană Brașov colaborează deja cu o firmă specializată în mobilitate urbană pentru implementarea unui proiect deosebit de buna practica.
Pe 5 mai orașul nostru se va înscrie într-un proiect european de bună practică Smart City alaturi de orasele europene Aachen si Krakovia.

În cadrul conferinței din data de 9 mai, colegul meu de la Forumul German, istoricul Thomas Șindrilariu va vorbi despre importanța centrelor istorice ale Brașovului, pentru că orașul a avut mai multe centre cum ar fi Bartlomeu sau Blumăna.

Primul invitat de marcă va fi domnul Volkmar Pamer, urbanistul șef al orașului Viena, care ne va vorbi despre performanța inteligentă a Vienei, numărul 1 mondial ca Smart City in studiul Mercer. Titlul expunerii sale este foarte inspirat: Granițele orașului au fost … ieri!

Urmează reprezentantul firmei Flashnet care tocmai a terminat proiectul iluminatului inteligent în Brașov. Va fi o prezentare extrem de interesantă.

Al doilea invitat special este domnul Georg-Friedrich Koppen, urbanistul șef al orașului Munchen, aflat pe locul 4 în topul Mercer „Quality of Living“ 2015.

Mercer Top 10 City in "Qualitz of Living"

Mercer Top 10 City
in “Qualitz of Life”


Îi mai menționez pe domnul Ion Dogeanu, Directorul Executiv a agenției de eficiență energetică si protectia mediului a Sectorului 1 din Bucuresti și pe domnul Șandor Semsei, directorul executiv al firmei care operează cardul turistic din Budapesta. Acest card pe care mi-l doresc cât mai repede implementat și la Brașov asigură dezvoltarea inteligentă a orașului și din punct de vedere a dezvoltarii turistice.

Vă aștept cu drag să participați la această conferință extrem de importantă pentru dezvoltarea modernă a Brașovului!

Aș dori să închei amintintu-vă că Brașovul a fost în trecut, este in prezent, și cu siguranță va fi și în viitor un oras inteligent.

Programul conferintei Smart City brasov - 9 Mai 2015

Programul conferintei Smart City brasov – 9 Mai 2015

Dupa conferinta ne asteapta copii scolii de Muzica Brasov care ne canta intr-un concert special in Piata Sfatului Imnul Europei, Oda Bucuriei. Ei sunt urmati de corul Liceului Johannes Honterus si de Fanfara Tarii Barsei.

Brasovul serbeaza cu fast Ziua Europei.

Cu respect pentru Brasov si Brasoveni
Christian Macedonschi
Forumul German Brasov
Consilier Local

Scrie-mi aici părerea ta