Calitatea vieții în cartierele brașovene este marele nostru obiectiv, reunind toate proiectele pentru Brașov

calitatea-vietii-brasov

În calitate de cetățeni al Brașovului și, mai apoi, în calitate de candidați la Primărie și la Consiliul Local, creșterea calității vieții este obiectivul final al echipei FDGR, care va fi atins doar atunci când brașovenii vor simți că trăiesc într-un oraș de viitor. Toate proiectele noastre merg în acest scop, în care ne-am angajat cu suflet și responsabilitate. Calitatea vieții determină atașamentul nostru, al tuturor, pentru orașul în care locuim, muncim și întemeiem familii.

Ne dorim un dialog permanent între societatea civilă și Primărie și încurajăm inițiativa de a ne transmite idei, gânduri, probleme cu care vă confruntați. Printre propunerile noastre se numără reabilitarea termică a blocurilor prin accesarea de fonduri europene special destinate acestui tip de proiecte; inițierea unui program de construire a locuințelor sociale și pentru tineri, pe care Primăria să le poată oferi acestora la prețuri atractive de închiriere și achiziționare; crearea și organizarea de spațiilor de agrement din oraș: spații pentru picnic, pentru evenimente în aer liber și pentru manifestații culturale frecvente (cinema în aer liber, concerte).

Ne dorim un Brașov ecologic și modern care să asigure un trai plăcut locuitorilor săi. Astfel, vom facilita creșterea numărului de metri pătrați de spații verzi pentru fiecare locuitor în parte la cel puțin 30 de metri pătrați, mai ales în condițiile creșterii numărului de locuitori permanenți sau temporari ai orașului.


Programul nostru vizează și soluții specifice pentru cartierele orașului. Am conceput proiecte separate, ce vor contribui cu siguranță la creșterea calității vieții în Brașov. Câteva exemple includ:

  • Răcădău: Fosta carieră se va transforma în amfiteatru pentru spectacole în aer liber, după modelul roman;
  • Bartolomeu: (1) Reconstruirea cării ferate de la Bartolomeu în subteran sau suprateran înălțat, pentru a uni Bartolomeu Nord cu Bartolomeu și pentru a desființa această barieră artificială de dezvoltare și de circulație în Brașov; (2) Transformarea fostului Stadion Municipal în zonă de evenimente mari și târguri, importând la Brașov modelul Theresienwiese din München;
  • Rulmentul: Dezvoltarea pe amplasamentul fostei fabrici Rulmentul a unui centru de congrese și expoziții corelat cu un parc tehnologic pentru IT și serviciile specifice;
  • Timiș Triaj: (1) Repunerea în funcțiune pe amplasamentul fostului CET a producției de agent termic pentru Brașov la standarde actuale; (2) Dezvoltarea unui centru logistic de amploare, cu o zonă mixtă de servicii și o zonă de sere în care să se producă legume conform tehnologiilor bio pentru consumul brașovenilor; (3) Toate aceste dezvoltări se vor face pe baza aburului și agentului termic ieftin produs în imediata apropiere.

Macedonschi-brasov-forumGerman-primarie
Putem face lucrurile să meargă în acest oraș, cu voință politică și prin respectarea angajamentelor. Vom face lucrurile să meargă în acest oraș pentru că ne pasă de cetățenii săi, care merită un trai mai bun, indiferent dacă locuiesc în cartiere mărginașe, în centrul orașului sau în noile complexe rezidențiale.

Cu respect pentru Brașov și brașoveni,
Echipa FDGR la Primărie și Consiliul Local


Descarcă de aici Programul FDGR pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 în Brașov (în format PDF).
Download_here_button


Scrie-mi aici părerea ta