Cerbul de Aur

Ieri in cadrul Conferintei de presa saptamanale a Forumului German Brasov am anuntat infiintarea unui Grup de Initaiativa Locala – GIL pentru dezvoltarea Brasovului. Invit toate partidele politice, ONG-urile, Asociatiile si persoanele fizice care doresc sa se implice in proiecte de dezvoltare a brasovului sa se afilieze acestui grup. Acest grup va avea printre primele proiecte readucearea Festivalului “Cerbul de Aur” la Brasov si solutionarea traficului din centrul istoric ca obiective principale.

Reactii din presa locala, 27.09.2012:

Monitorulexpres

Consilierii FDGR vor să repună Braşovul pe harta regiunilor importante din Europa

Consilierii locali ai Forumului Democrat al Germanilor din România, Cristian Macedonschi şi Werner Braun, au participat zilele trecute în Austria, la „Conferinţa Regiunilor şi Oraşelor Europene“. Cei doi consilieri au prezentat o serie de proiecte pe care doresc să le implementeze în zona Braşovului, atît proiecte de dezvoltare economică, cît şi de dezvoltare turistică, ecoul fiind pozitiv. Mai mulţi reprezentanţi ai unor regiuni importante din Europa, precum şi ai unor importante bănci de investiţii au declarat că vor veni la Braşov în perioada următoare pentru a discuta cu autorităţile locale eventuale colaborări şi investiţii. „Principala problemă discutată în cadrul conferinţei a fost importanţa regionalizării şi avantajele ei, importanţa dezvoltării regiunilor pentru creşterea atractivităţii pentru investitori, dar şi importanţa gestionării fondurilor la nivel regional şi nu central. Am prezentat în cadrul conferinţei planurile Forumului pentru dezvoltarea unei regiuni economice Braşov-Sibiu şi cu privire la dezvoltarea turismului în zona Braşovului, planuri bine primite de cei peste 250 de reprezentanţi ai regiunilor europene. Reprezentanţii organizatorului conferinţei, Institutul Regiunilor, vor veni la Braşov, pentru a discuta eventuala aderare a oraşului nostru la acest institut. Din România sînt deja membre a Institutului Regiunilor oraşe precum Piteşti sau Botoşani. Prin această aderare dorim să repunem Braşovul pe harta regiunilor importante din Europa“, a declarat Cristian Macedonschi. Consilierul a adăugat că va propune înfiinţarea unui grup de iniţiativă locală, la care vor putea adera atît partide, cît şi ONG-uri sau persoane fizice interesate de promovarea acţiunilor importante pentru Braşov, grup care să înceapă demersurile pentru recuperarea Festivalului „Cerbul de Aur“, care „trebuie să fie al braşovenilor şi a cărui siglă trebuie să se regăsească pe drapelul Braşovului“, crede Macedonschi. Grupul de iniţiativă locală nu se va limita la problema festivalului, ci va demara dezbateri publice despre principalele direcţii de dezvoltare a oraşului.

Transilvania Expres

FDGR vrea reluarea „Cerbului de Aur”

Consilierul local al FDGR Braşov, Christian Macedonschi, a susţinut ieri, într-o conferinţă de presă, că vrea să creeze un grup de iniţiativă locală, din care să facă parte reprezentanţii partidelor politice, cei ai ONG-urilor sau ai unor asociaţii. El a precizat că un prim obiectiv al grupului va fi identificarea unor soluţii pentru reluarea Festivalului „Cerbul de Aur”.
De asemenea, consilierul local a afirmat că o astfel de structură ar putea să lanseze şi soluţii pentru rezolvarea problemei traficului auto din centrul istoric. (R.C.)

Buna Ziua Brasov

Consilierii FDGR vor să înfiinţeze un grup de dezbateri publice

Consilierii Cristian Macedonschi (foto) şi Werner Braun au participat la începutul acestei săptămâni la Conferinţa Oraşelor şi Regiunilor Europene, Grafenegg, Austria. „S-a discutat mult despre regionalizare şi avantajele regionalizării, despre importanţa autogestionării. Am putea avea astfel o mai mare atractivitate pentru investitori”, a declarat consilierul Macedonschi. Alesul FDGR a anunţat că doreşte să înfiinţeze în Braşov un grup de iniţiativă locală, din care să facă parte reprezentanţii partidelor politice, cei ai ONG-urilor sau chiar persoane fizice care să dezbată subiectele importante ale oraşului. El a precizat că, un prim obiectiv al acestui grup va fi identificarea unor soluţii pentru organizarea Festivalului Cerbul de Aur. De asemenea, consilierul local susţine că o astfel de structură ar putea să propună şi soluţii pentru rezolvarea problemei traficului auto din centrul istoric.

Scrie-mi aici părerea ta