Cetatean de Onoare al Brasovului – Propunere facuta E. S. Domnului Ambasador Dr. Michael Schwarzinger

La concertul de orga din Biserica Evanghelica Bartolomeu

Vizita oficiala a Excelentei Sale Ambasadorul Austriei in Romania, Dr. Michael Schwarzinger, insotit se sotia domniei sale a debutat la Biserica Evanghelica Bartolomeu unde Kuratorul Bisericii domnul Werner Lehni a facut o prezentare a bisericii iar organistul Christian Paul a sustinut un concert superb de orga.

Dupa vizita in si in jurul bisericii am purtat discutii la o cafea si un kuertos in casa parohiala impreuna cu colegul meu, presedintele Forumului German Brasov, Thomas Sindilariu.

Discutii despre proiecte brasovene

Vizita a continuat la primaria Brasov unde domnul primar George Scripcaru l-a intampinat pe domnul Ambasador impreuna cu domnul Vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, Dr. Mihai Pascu.
S-a discutat despre proiectele majore ale Brasovului si ale Judetului Brasov.
De la Aeroport pana la Centrul Intermodal Brasov-Feldioara, de la Centrul de Afaceri Brasovean pana la Transilvania Motorland, de la Scoala Profesionala in Hotelerie si Gastronomie de la Fagaras pana la Rezervatia de Zimbri de la Vama Buzaului.

Pe langa discutiile cu teme economice s-au discutat si de posibile colaborari pe plan sportiv si cultural.

Propunerea venita din partea domnului Primar George Scripcaru de al desemna pe domnul Ambasador Schwarzinger Cetatean de Onoare al Brasovului.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a profitat de ocazia acestei vizite oficiale si i-a propus domnului Excelentei Sale Domnului Ambasador Michael Schwarzinger sa devina cetatean de onoare a Brasovului.
Excelenta Sa s-a simtit foarte onorat si a acceptat avand ins o singura intrebare:

Ce ar trebui sa faca in calitate de Cetatean de Onoare a Brasovului ?

I-am raspuns politicos ca singura obligatie pe care ar avea-o ar fi sa poarte frumosul nostru oras in sufletul lui, oriunde s-ar afla in lumea asta mare, si sa devina in adevaratul sens al cuvintelor AMBASADORUL BRASOVULUI, economic, cultural, social si sportiv.

Dupa conferinta de presa organizata in sala de consiliu al primariei a urmat decernarea premiilor tinerilor fotbalisti de la Corona Brasov care au participat la initiativa Excelentei sale la Campionatul European de Fotbal din cadrul Saptamanii Tineretului European de la Gaflenz/Austria 2013 si de unde s-au intors victoriosi.

Cu echipa de tineri fotbalisti de la Corona Brasov

Tinerii brasoveni au castigat locul 1 la echipa de pitici, locul 3 la mijlocii si locul 8 la Juniori. Deplasarea echipelor de juniori de la Corona Brasov a fost sutinta de catre Forumul German si de catre Clubul Economic German in special prin sustinerea financiara a firmelor Lingemann si a Centrului de Cauciucuri Bartolomeu din cadrul talciucului de masini.

Premiile celor 40 de copii au fost asigurate de firmele austriece Billa Romania, Schenker DB si Brutaria Sociala Concordia.

Masa de pranz oferita de catre Forumul German a fost servita la Cetatuie cu o priveliste de vis asupra Tampei si a centrului istoric brasovean.
Cu aceasta ocazie am felicitat-o pe doamna Ambasador de ziua ei de nastere inchinand in cinstea ei un pahar de sampanie impreuna cu domnul Primar George Scripcaru, colegul meu din Consiliul Local, Werner Braun si directorul ARO Palace, domnul Gabriel Florescu.

Dupa masa de pranz ne-am indreptat spre Patinuarul Olimpic Brasov unde am vizionat antrenamentul tinerilor hocheisti de la Corona Brasov impreuna cu directorul Corona Brasov domnul Cernica.

FANII echipei de Hochei Corona Brasov
d.l.d.l.s. Werner Braun, Dr. Michael Schwarzinger, domnul Cernica si Christian Macedonschi

Cea mai frumoasa amitire este cu siguranta poza comuna facuta in tricourile echipei de Hochei Corona Brasov unde echipa noastra a castigat un FAN VIP de onoare in persoana Excelentei Sale domnul Ambasador Dr. Michael Schwarzinger.

Alles Liebe zum Geburtstag liebe Frau Botschafterin

La plecarea de la Patinoarul Olimpic spre Prima Scoala Romaneasca din Scheii Brasovului i-am inmanat doamnei Ambasador un superb buchet de flori ales cu grije de sotia mea.

ora de geografie istorica cu parintele Vasile Olteanu

Ultima vizita a foste cea de la Prima Scoala Romaneasca din Prund unde Domnul Profesor Dr. Vasile Olteanu ne-a tinut o ora de geografie europeana din anul 1860 si una de istorie prezentandu-ne toate unicatele expuse in acest extraordinar muzeu inclusiv tiparnita originala a Diaconului Coresi.

In prima Biserica ortodoxa din Brasov, Biserica Sf. Nicolae, am admirat impreuna cu doamna si domnul Ambasador pictura cu regele Mihai datata dinaintea perioadei comuniste si ne-am oprit in fata mormantului celui mai mare diplomat pe care l-a avut tara noastra, Nicolae Titulescu, care se odihneste in curtea bisericii.

In scheii brasovului a luat sfarsit vizita oficiala si invitatii nostrii oficial s-au indreptat spre Poiana Brasov unde, impreuna cu familia venita din strainatate sarbatoresc ziua de nastere a doamnei Ambasador.

Profit de aceasta ocazie sa-i mai transmit inca odata

“ALLES GUTE ZUM GEBURTSTAG LIEBE FRAU SCHWARZINGER”

si sunt mandru ca au ales Brasovul sa-si petreaca cea mai frumoasa zi din an.

Cu respect pentru Brasov,
Christian Macedonschi

Consilier Local la Brasov din partea Forumului German.

poza de “ramas bun” si de “pe curand”

Cele mai recente comentarii
  1. Norbert Lars
    • mace
  2. Norbert Lars

Scrie-mi aici părerea ta