Comunicat Conferinta 29.10.2012

În conferinţa de presă de astăzi, 30 octombrie, împreună cu preşedintele FDGR Braşov, Wolfgang Witstock, am prezentat strategia Forumului Democrat al Germanilor din România pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.
Preşedintele Forumului a anunţat că formaţiunea care reprezintă germanii din România va prezenta un singur candidat pentru Camera Deputaţilor, candidat care va apărea pe buletinele de vot din toate colegiile uninominale din ţară, acesta fiind actualul deputat al Forumului, Ovidiu Gantz.
Domnul Witstock a prezentat prevederile legale în ceea ce priveşte candidaturile formaţiunilor care reprezintă minorităţile naţionale, precizând că aceste formaţiuni pot prezenta candidaţi ca orice altă formaţiune politică, ori pot prezenta o candidatură unică în toate colegiile uninominale din ţară. Preşedintele Forumului din judeţul Braşov a spus că, în şedinţa din 21 septembrie, Colegiul Director al FDGR a decis să procedeze la fel ca în urmă cu patru ani şi să susţină un singur candidat la nivelul întregii ţări. Mai mult, preşedintele FDGR Braşov şi-a exprimat speranţa ca Ovidiu Gantz să obţină la Braşov cel mai mare număr de voturi din ţară, pentru a deveni deputat de Braşov, ceea ce ar ajuta mult atât Forumul cât şi judeţul Braşov, deputatul trebuind să dedice mai mult timp circumscrpriţiei pe care o va reprezenta în Camera Deputaţilor.
Preşedintele Forumului din Braşov şi-a exprimat opinia referitor la actuala lege a alegerilor parlamentare ca fiind o lege lacunară în ceea ce priveşte organizaţiile minorităţilor. In niciun articol al acestei legi nefăcându-se referire la situaţia vacantării locului de deputat care a revenit acestei organizaţii.
Domnul Witstock a precizat că în această situaţie, în care FDGR prezintă doar un candidat pentru Camera Deputaţilor, nu se vor mai putea prezenta candidaturi pentru Senat, fapt care va oferi o marjă importantă de acţiune pentru Forum, în ceea ce priveşte susţinerea unor candidaţi ai altor formaţiuni politice pentru Senat şi a spus că deja au sosit la Forum solicitări în acest sens, fiecare din acestea urmând a fi analizate de către conducerea FDGR în perioada următoare.
După discursul preşedintelui FDGR Braşov, eu am amintit că, Ovidiu Gantz, candidatul FDGR pentru Camera Deputaţilor va fi prezent la Braşov în ziua de 12 noiembrie, când, de la ora 15.30, la sediul FDGR, va avea loc lansarea candidatului Forumului, după care de la ora 17.00 Ovidiu Gantz se va întâlni cu braşovenii care vor dori să discute cu acesta.
De asemenea, în finalul conferinţei de presă, am anunţat reprezentanţii presei braşovene că începând de săptămâna viitoare, la sediul Forumului se va deschide un birou al consilierilor locali şi judeţeni, deschis braşovenilor timp de 2-4 zile pe săptămână şi unde consilierii Forumului vor acorda audienţe tuturor braşovenilor, programul acestui birou urmând a fi anunţat la începutul săptămânii viitoare.
Cristian Macedonschi
Consilier Local
din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) 

Scrie-mi aici părerea ta