(Comunicat de presă) Cristian Macedonschi cere Primarului George Scripcaru să facă lumină în problema restituirii bunurilor imobiliare în Brașov

Brașov, 27.05.2016

Joi, 26 mai a.c., în cadrul ședinței Consiliului Local Brașov, Cristian Macedonschi, Consilier Local din partea Forumului German, a înaintat printr-o interpelare adresată Primarului George Scripcaru problema restituirii proprietăților imobiliare din Brașov, confiscate în timpul regimului comunist.

Conform lui Macedonschi, “opinia publică din Brașov este bine informată despre mafia transpartinică existentă în România în domeniul restituirii acestui tip de proprietăți, însă este mai puțin informată, sau deloc, cu privire la restituirile de terenuri și construcții efectuate în Brașov, în natură sau echivalent, către cumpărătorii de drepturi litigioase.” Aceste persoane au cumpărat, de cele mai multe ori, la prețuri mult sub nivelul pieței, drepturi de la adevărații foști proprietari sau de la urmașii acestora.

Pe această cale, Cristian Macedonschi solicită Primarului George Scripcaru să dea publicității toate dispozițiile de primar prin care a soluționat cererile cumpărătorilor în cauză, denumiți popular “samsari imobiliari.” Consilierul Local solicită în mod special Primarului să facă publice deciziile prin care a soluționat problema revendicărilor în cazul S.C. RIAL S.R.L., având în vedere faptul că bunurile acestei companii aparțin Primăriei Brașov. Mai mult decât atât, Primarul conduce în numele brașovenilor serviciile publice locale, din care face parte și compania RIAL, iar hotărârile ce privesc bunurile acesteia nu pot fi luate fără participarea sa.

Un alt caz relevant în care s-a apelat la practica revendicărilor, printre altele, este și extinderea Grădinii Zoologice Brașov. Având în vedere importanța acestui obiectiv, cât și a altor bunuri imobiliare la nivelul orașului Brașov, Cristian Macedonschi a început un demers de a prezenta brașovenilor modul real în care terenurile și clădirile retrocedate au ajuns la alte persoane decât proprietarii inițiali.

Cristian Macedonschi este Consilier local din partea Forumului Democrat al Germanilor din România din anul 2012, iar în prezent candidează pentru funcția de Primar al Municipiului Braşov.

www.cristianmacedonschi.ro

Scrie-mi aici părerea ta