(Comunicat de presă) Cristian Macedonschi îi adresează o scrisoare deschisă Primarului George Scripcaru despre problema apei calde în Brașov

Brașov, 30 mai 2016

Cristian Macedonschi, Consilier Local din partea Forumului German, a solicitat la ședința locală din 7 aprilie 2016, retragerea de pe ordinea de zi a punctului privind încetarea contractului de concesiune dintre Municipiul Brașov și SC Tetkron SRL, considerând că această decizie ar aduce după sine o serie de dezavantaje întregii comunități brașovene, sistându-se furnizarea apei calde în peste 10.000 de locuințe, dar și lăsarea în derivă a companiei Tetkron (care va rămâne obiectul activității) și, totodată, nesiguranța locului de muncă pentru cei 179 angajați ai săi. Cristian Macedonschi propunea atunci ca datoria de aproximativ 13 milioane de lei a companiei Tetkron să fie achitată de către bugetul local, astfel încât activitatea furnizorului de agent termic să nu se încheie groaznic, pentru că lucrurile nu se fac așa.

Apa a fost însă oprită între timp și au trecut aproape două luni de când peste 20.000 de brașoveni trăiesc în condiții dure. Astăzi, Cristian Macedonschi îi adresează lui George Scripcaru o scrisoare deschisă, în speranța că, măcar în ultima clipă, oamenii vor primi apă caldă.

SCRISOARE DESCHISĂ
ADRESATĂ PRIMARULUI SCRIPCARU GEORGE

Este cunoscut faptul că de 60 de zile peste 20.000 de brașoveni nu beneficiază de apă caldă și căldură, urmare a modului defectuos și fraudulos în care ați gestionat activitatea societății de furnizare a acestor utilități.

Întrucât mandatul actualului consiliu local și al dvs. se încheie peste câteva zile, vă solicit să convocați de urgență o ședință a Consiliului Local Brașov pentru a găsi, împreună cu furnizorul, măcar acum, în al 13-lea ceas, o rezolvare legală a acestei situații, ținând cont de interesele legitime și drepturile constituționale ale cetățenilor afectați, de corecta aplicare a legislației și de practica judiciară relevantă.

Tetkron

În această ședință aveți ocazia să intrați în legalitate și în ceea ce privește pct. 9, aflat pe ordinea de zi a ședinței din 26.05.2016 care, în mod eronat, a fost înaintat consilierilor doar spre informare, în condițiile în care, fiind vorba de o plângere prealabilă, urmează, în caz de respingere a acesteia, acționarea în instanță a Consiliului Local Brașov. Concret, se impunea ca plângerea prealabilă să fie înaintată consilierilor însoțită de un proiect de hotărâre elaborat de executiv, cu viza de legalitate a secretarului municipiului prin care își asumă răspunderea juridică, însoțit de raportul compartimentului de specialitate din aparatul propriu al primarului și de referatul comisiei de specialitate a consiliului local.

Totodată, se impune și dezbaterea pct. 83 care se referă tot la aprovizionarea cu energie termică a celor peste 20 mii de brașoveni. La ședința consiliului local din 26.05.2016 a fost retras de pe ordinea de zi fără a fi informați consilierii asupra motivului și a persoanei care a dispus această măsură, în condițiile în care proiectul de hotărâre nu avea viza de legalitate a secretarului municipiului , în opinia căruia rapoartele de specialitate, pe care le-a solicitat, țin loc de viză de legalitate.

Întrucât ați avut timp să vă faceți în mod neelegant, dacă nu ilegal, campanie electorală în ședința asociațiilor de proprietari pe care ați convocat-o la sediul primăriei, aveți timp și pentru pregătirea acestei ședințe a consiliului local, pe care vă solicit să o convocați de îndată, chiar dacă v-ați delegat toate atribuțiile pe care ar trebui să le exercitați pentru a onora votul din 2012 al cetățenilor din municipiul Brașov.

Cristian Macedonschi,
Consilier în Consiliul Local al municipiului Brașov

Facebook_cover_FDGR2016

Scrie-mi aici părerea ta