Conferinta de Presa a Forumului German la Brasov din 21.11.2012

La începutul conferinţei de presă din, 21 noiembrie, colegul meu Werner Braun a prezentat câteva concluzii ale vizitei pe care Excelenţa Sa  Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei la Bucureşti a efectuat-o luni şi marţi la Braşov, în special la aprecierile pe care ambasadorul le-a făcut la adresa activităţii Şcolii Germane „Kronstadt“ şi cu privire la forumul economic româno-austriac ce va fi organizat în februarie la Braşov.

Werner Braun a spus că ambasadorul Austriei a felicitat pe toţi cei care-şi desfăşoară activitatea la Şcoala „Kronstadt“ şi i-a încurajat să continue munca începută acolo, dar şi că va promova şcoala în rîndul firmelor austrice care activează în România, pentru multiplicarea acestui proiect valoros.

În acelaşi context al dezvoltării învăţământului profesioanl în judeţul Braşov, eu am anunţat că este posibil ca din toamna viitoare, la Făgăraş să ia fiinţă o nouă şcoală profesională germană, care, de data aceasta va pregăti personal care ăs lucreze în domeniul turismului, de la bucătari, ospătari, cameriste, si recepţionri. Am precizat că acest proiect se va implementa printr-o cooperare între judeţele Braşov şi Sibiu, urmând ca de serviciile şcolii să beneficieze cursanţi din ambele judeţe. De asemenea, am spus că discuţiile pentru înfiinţarea acestei şcoli au început cu ceva vreme în urmă, dar şi că programa şcolară va fi axată pe pregătirea practică a elevilor, în cei doi ani de studiu, practica urmând a ocupa 60% din programă în primul an de studiu şi 75% în cel de-al doilea an.

În plus, am precizat că partener în acest proiect ar putea deveni si Primăria din Avrig, unde există un proiect de amenajare a unui Hotel – Şcoală, unde cursanţii ar putea efectua practica şcolară din cei doi ani de studiu, cele două proiecte fiind complementare.

Legat de Forumul economic româno-austriac, Werner Braun a spus că acesta va avea loc în perioada desfăşurării FOTE în februarie 2013. Forumul va fi organizat de Clubul Economic German, Clubul Economic Austriac din România şi Ministerul Economiei din Austria, noi fiind convinşi că va reprezenta o execelntă oportunitate pentru ca firmele din Austria să ne cunoască, să cunoască potenţiali parteneri de afaceri din România. Se vor discuta subiecte precum colaborarea pentru construirea unei centrale de ardere a deşeurilor la Braşov care sa produca si agent termic in cogenerare, colaborarea pentru construirea infrastructurii de care noi avem mare nevoie, dar şi despre industria aviatică, la Braşov desfăşurându-şi activitatea un puternic cluster de aviaţie „Transilvania Aerospace“, iar în Austria fiind multe firme furnizoare de subansamble pentru industria aviatică, ce nu sînt reprezentate încă în România.

În aceeaşi conferinţă de presă mi-am exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că, deşi au mai rămas mai putin de trei luni pînă la începerea FOTE 2013, încă nu au fost încheiate contractele de broadcasting pentru acest eveniment important pentru Braşov şi pentur România. Pentru că am ratat posibilitatea de a face o promovare internaţională a FOTE înainte de începerea competiţiei, putem exploata evenimentul în cursul desfăşurării sale, dar şi după acesta, dar pentru aceasta este nevoie, în primul rînd de semnarea contractelor cu cei care doresc să preia imagini de la FOTE, mai ales cu canalul Eurosport, care doreşte să transmită chiar şi cîte zece ore de competiţie pe zi. Fac apel la toţi cei care au atribuţii de promovare în cadrul Comitetului de Organizare a FOTE să încheie de urgenţă aceste contracte de promovare.

Spre finalul conferinţei de presă, Rolf Truetsch, administratorul cabanei Postăvarul şi preşedintele SKV Braşov, a ţinut să mulţumească sponsorilor, dar in special Kronospan Brasov, care au sprijinit lucrările de renovare a cabanei astfel încât aceasta să poată primi în cele mai bune condiţii iubitorii de munte si a sportului alb în sezonul de iarnă care va debuta curând.

El a anunţat că lucrările de reparaţii şi renovare a cabanei sunt aproape gata, dar şi că zilele acestea vor începe lucrările de racordare a cabanei la sistemul de canalizare al Poienii.

Christian Macedonschi,

Consilier Local FDGR la Brasov

Scrie-mi aici părerea ta