Azi am lansat programul electoral al FDGR

Astăzi a avut loc conferinţa de presă a candidaţilor pentru Primărie şi Consiliul Local din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, conferinţă ce a avut drept scop prezentarea, în linii mari, a programului politic original pe care aceştia îl propun electoratului.

Oferta politică se diferenţiază de cea a contracandidaţilor prin propuneri coerente şi realiste de dezvoltare durabilă a regiunii, planul înglobând soluţii pentru o multitudine de probleme cu care se confruntă comunitatea braşoveană cum ar fi, de exemplu, necesitatea atragerii în mediul economic a societăţii civile sau a cadrelor universitare care sporesc valoarea afacerilor locale prin cercetare şi inovare.

Principala propunere a FDGR este înfiinţarea primului parc eco-industrial din România, după model german. Acesta urmează să se adapteze cerinţelor şi oportunităţilor de dezvoltare economică din judeţul Braşov. Efectele benefice ale acestui impuls economic major sunt pe termen lung: prin atragerea a peste 1 miliard de euro în investiţii directe din partea afaceriştilor germani cu rădăcini locale, se va asigura crearea a aproximativ 20.000 de locuri de muncă care să integreze atât muncitori calificaţi, cât şi necalificaţi.

Întreaga regiune se poate dezvolta sustenabil în urma unui proiect de asemenea anvergură, dezvoltarea extinzându-se şi asupra altor segmente relevante precum angajamentul responsabil faţă de mediul înconjurător sau infuzia de know-how occidental în mediul industrial braşovean.

Pe scurt, angajamentul electoral al candidaţilor FDGR vizează o strategie disciplinată, amplă, pe termen lung, coerentă, unitară şi echilibrată. Cel mai important lucru este însă faptul că soluţia propusă este una adaptată specificului local, iar realizarea acestui plan ar duce la securitate economică sporită pentru comunitatea braşoveană care poate deveni mult mai rezistentă în faţa fluctuaţiilor economice, sociale şi politice actuale şi viitoare.

Ataşat declaraţiile mele şi ale preşedintelui Clubului Economic German, Werner Braun.

Declaraţie Cristian Macedonschi

Declaraţie Werner Braun

 

Niciun răspuns