Consiliul Local Brașov: Interpelări și răspunsuri

În cursul lunii martie, consilierul local FDGR – Cristian Macedonschi a făcut o serie de interpelări în cadrul ședinței de consiliu local din data de 21.03.2018 și anume 3 interpelări scrise și 3 interpelări verbale.

Interpelările verbale realizate de consilierul local în timpul ședinței făceau referire la:

1. Interpelare referitoare strategiei de încălzire și a faptului că Prefectul Județului Brașov a anulat acea hotărâre din lipsa unei dezbateri publice.
2. Interpelare referitoare la situația celor 6 autobuze care au fost achiziționate pentru Poiana Brașov și a faptului că unul dintre acestea a luat foc în garajul unității pe timpul nopții, iar altuia i-a cedat sistemul de frânare și a fost implicat într-un accident pe Drumul Poenii.
3. Interpelare referitoare situației turnurilor și a fortificaților medievale din municipiul Brașov care sunt închise și într-o stare care pun în pericol viața turiștilor și a cetățenilor în loc sa fie atracții turistice.

Interpelările scrise prezentate e consilierul local în timpul ședinței făceau referire:

1. La demiterea directorul de exploatare al Companiei Apa Brașov, Teodor Sava, pentru proasta gestionare situației din perioada 14-17.03.2018 și defectuoasa gestionare a canalizării în municipiul nostru, luând în calcul și faptul că domnul Sava a depășit cu mult vârsta de pensionare.

2. La raportul de audit al Curții de conturi realizat la Primăria municipiului Brașov, pe care consilierul local l-a solicitat spre studiere.

3. La proiectul WIFI4EU, unde consilierul local Cristian Macedonschi a propus înscrierea Municipiului în cadrul acestui proiect.

Cristian Macedonschi a declarat: “Apreciez faptul că executivul primăriei a decis sa se înființeze o comisie de control pentru Compania Apa Brașov și aștept următoarea ședință de Consiliu Local în cadrul căreia să se prezinte un raport de activitate, sau mai bine spus de inactivitate, având în vedere problemele cu canalizarea din municipiul Brașov, a inundaților și a problemelor de reversare a materiilor fecale din zona Șchei în pârâul Graft (Spurcata).”

Consilierul local a salutat reacția rapidă a doamnei Gabriela Vlad – Director executiv al Direcției Tehnologii Informaționale și Servicii Electronice din cadrul Primăriei Municipiului Brașov pentru rapiditatea cu care a răspuns la propunerea (făcută inițial pe platforma socială LinkedIn) de a înscrie Brașovul în proiectul WIFI4EU.

Consilierul local a încheiat spunând: “Pentru un oraș inteligent, rețeaua WIFI gratuită este importantă atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști, pentru ca aceștia să poată accesa cu ușurință serviciile digitale oferite la ora actuală de Primăria municipiului Brașov.
Și de asemenea, este o cărămidă pusă la fundația digitală a Brașovului inteligent, pentru a putea oferii în viitor mai multe servicii online pentru cetățeni și turiști în scopul de a ridica calitatea vieții și de a crește atractivitatea Brașovului “

Scrie-mi aici părerea ta