Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării amendeaza Consiliul Local Brasov

Comunicat de presă

Lupta pentru respectarea legii in Consiliul Local Brasov

La plângerea înaintată Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării de către domnul Cristian Macedonschi, consilier local al Consiliului Local Braşov din partea Forumului Democrat German în legătură cu refuzul colegilor din Consiliul Local Braşov de a îl alege într-una dintre comisiile de specialitate ale Consililui Local, Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării în şedinţa din 20.11.2013 a constatat şi hotărât:

“Încălcarea dreptului unui consilier independent de a face parte dintr-o comisie de specialitate a Consiliului Local Braşov, constituie o faptă de discriminare directa potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 10 lit. h) din O.G. 137/2000.

Sanctionarea reprezentantului legal al Consiliului Local Brasov cu amenda contraventionala in cuantum de 6.000 de lei.

Hotarare adoptata cu unanimitatea celor prezenti.”

În legătură cu această hotărâre a Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării, poziţia mea in calitate de consilier local ales democratic pe listele celei de a 3-a forta din Brasov, Forumul German este următoarea:

Este legal şi normal să primesc un loc într-o comisie de specialitate a Consilului Local Braşov, dar în nici un caz un loc la care să renunţe un alt coleg şi care să implice obligarea mea de a mă afilia unui grup politic iar in final fac un apel ca amenda de 6000 de lei sa nu fie platita din bugetul Consiliului Local Brasov si implicit din banii contribuabililor Brasoveni ci sa fie imputata consilierilor care au votat impotriva apartenentei mele in comisiile de specialitate.

Hotărârea Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării a fost publicată pe site-ul propriu: www.cncd.org.ro la secţiunea Presă şi poate fi citită accesând următorul link:

http://www.cncd.org.ro/presa/Comunicate-de-presa/Comunicat-de-presa-referitor-la-hotararile-adoptate-de-Colegiul-director-al-CNCD-in-sedinta-din-data-de-20-11-2013-182

cu respect,

Christian Macedonschi
Consilier Local din partea Forumului German Brasov

Scrie-mi aici părerea ta