Corectitudinea: literă de lege

Dragi Brasoveni,

mie, personal, dintotdeauna mi-a plăcut jocul fair play. Să ştii să joci corect, să îţi cunoşti şi să îţi respecţi adversarul, să ştii cum să câştigi şi mai ales să cunoşti cum să pierzi şi aşa mai departe.
Când m-am lansat în cursa pentru Primăria Braşov, a fost sub acest îndemn: va fi o cursă grea, dar corectă. Braşovenii merită acest lucru: oameni care se bat pentru ei şi viitorul lor, într-un mod onest, cinstit şi corect.

Motiv pentru care, anunţ public că nu voi face niciun fel de înţelegere subterană, troc sau alte chestiuni mediocre, din punct de vedere al demnităţii umane. În plus, mă voi bate până la final pentru a scoate la lumină absolut toate neregulile din administraţia publică locală. Indiferent de rezultatul din alegeri, braşoveanul are dreptul să cunoască aceste subterfugii prin care banul public se cheltuie abuziv şi sistemul cu apucături mafiote proliferează bine-mersi.

Nu acuz pe nimeni, în acest moment, însă mă aştept la ce este mai rău, din toate punctele de vedere. Probabil, cu cât termenul alegerilor se va apropia, cu atât mijloacele de a mă scoate din cursă vor fi mai diversificate şi mai creative.

Cu toate acestea, deoarece am fost în permanenţă corect şi deschis, aceste metode doar o să demonstreze, încă o dată, slabiciunea şi disperarea celor care mă vor eliminat.
Singurii care “mă au la mână” în acest moment, sunteţi voi, braşovenii, faţă de care sunt în permanenţă dator şi pentru care lucrez constant, în calitate de Consilier Local.

Pentru a demonstra acest lucru, vineri, 15 ianuarie, am făcut o interpelare prin care am cerut toate documentele referitoare la demontarea şi valorificarea celor 73 de km de cablu de cupru de la liniile de tramvai şi troleibuz dezafectate, precum şi destinaţia pietrei cubice ce a fost înlocuită în centrul istoric.


Ca să vă faceţi o idee de valoarea acestor materiale, pe site-urile de vânzări, 20 de metri de cablu de cupru subţire costa 150 de lei.

Sunt bani foarte mulţi ce ar putea fi folosiţi pentru numeroase alte proiecte din Braşov. Şi aici lista este foarte lungă: ajutoare la încălzire, mese calde pentru cei afectaţi de frig, deszăpezire eficientă, nu cu o singură lopată pentru o gară întreagă cum s-a facut in acest an, şi aşa mai departe.

Asa s-a dezapezit anul acesta in fata garii Brasov.

Asa s-a dezapezit anul acesta in fata garii Brasov.


Din păcate, conducerea Primăriei a acţionat iarăşi fără niciun discernământ la adresa braşovenilor.

Cu respect pentru Brasov si brasoveni,

Cristian Macedonschi
Consilier Local – Stadtrat – City Councillor

Forumul Democratic al Germanilor din Brasov
Demokratisches Forum der Deutschen aus Kronstadt
Democratic Forum of the Germans from Brasov

Mail: contact@cristianmacedonschi.ro

Str. Baiulescu nr. 2
500107 Brasov/Kronstadt
Transilvania/Transylvania
Romania

Scrie-mi aici părerea ta