Corupția ne-a transformat într-un oraș izolat în Uniunea Europeană, fără contacte externe

Întâlnire cu Ambasadorul Israelului în România

Echipa FDGR este singura alternativă reală la Administrația Scripcaru.

În februarie anul acesta, primarul George Scripcaru a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu şi luare de mită. Și nu a fost singur. Ceea ce pentru noi, cetățenii României, a devenit o obișnuință, pentru partenerii noștri externi a fost semnalul care i-a îndepărtat de Brașov. Într-o discuție cu Primarul orașului Nürnberg, Ulrich Maly, mi-a mărturisit că nu va putea semna niciodată înfrățirea orașului său cu unul în care administrația este fățiș coruptă. Ceea ce conducerea Primăriei Brașov nu a înțeles niciodată este că goana după funcții și după foloase necuvenite nu rămâne fără ecou, brașovenii pătimind în mai multe rânduri.

Brașovenii merită la Primărie oameni cărora nu li se închid ușile în Europa. Oameni care pot aduce investiții și parteneriate valoroase pentru oraș. Oameni care ascultă și aplică exemple vestice. Fără relații internaționale sănătoase, Primăria Brașov nu va putea duce niciodată acest oraș, cu adevărat, în Europa, nu doar la nivel declarativ, ci în mod autentic, prin măsuri care să aducă bunăstare brașovenilor și servicii publice fără cusur.

Dacă liderii europeni și reprezentanțele lor diplomatice, pe bună dreptate, se feresc să discute cu un primar corupt, nu înseamnă că noi, ceilalți, am stat degeaba. În ultimele luni, ca membri ai Forumului Democrat al Germanilor din România, ne-am întâlnit cu E.S. Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova în România, stat cu care avem o relație specială, mai ales la nivelul orașului Brașov – unul dintre cele mai populare centre universitare din România în rândul studenților basarabeni. Am participat la Sărbătorirea Zilei Indepedenței Israelulu la Brașov, unde a fost prezentă și E.S., Tamar Samash Ambasador al Israelului în România. Am discutat împreună cu E.S., Gerhard Reiweger, Ambasadorul Austriei în România, proiectul primei școli de administrație publică din România, ce urmează a fi construită la Brașov. I-am întâmpinat la Brașov pe Herr Hans-Georg von der Marwitz și Herrn Heiko Schmelzle, amândoi deputați germani.

Noi suntem cei care vor garanta pozitia fruntașă în Europa a Brașovului și cei care construim de ani de zile punți economice și culturale între Brașov și Europa, în special cu Germania, Austria și Elveția.

Cu respect pentru Brașov și brașoveni,
Echipa FDGR pentru Primăria și Consiliul Local Brașov


Acest articol a apărut în cotidianul Transilvania Express pe data de 19.05.2016.

Scrie-mi aici părerea ta