Cu ce ne-au greșit bordurile Brașovului? Dar cetățenii care plătesc pentru ele?

13

De cateva zile, in Brasov, suntem martori la niste lucrari de infrastructura de mare “importanta strategica”: schimbarea bordurilor. Dupa ce o tara intreaga a aflat despre furturile continue ascunse de obicei in spatele actiunilor de acest gen, probabil ca la Brasov administratorii nostri nu au crezut ca avem acces la astfel de informatii ori un pic de simt comun.

Sustin si eu faptul ca bordurile trainice si placute vizual sunt necesare, insa atunci cand noi avem deja borduri de piatra, in conditii bune de utilizare, iar in acelasi timp avem familii care nu au apa calda in case, in anul 2016, chiar daca si-au platit facturile, situatia aceasta nu poate decat sa ma revolte. Pozele pe care le-am surprins mai jos arata bordurile pe care administratia locala a decis sa le schimbe. Cu ce ne-au gresit, oare, bordurile? Exista vreun plan urbanistic care incepe cu schimbarea bordurilor? Intrebarile sunt, desigur, retorice. Pentru astfel de actiuni nu exista nicio explicatie rezonabila.

Pentru ca #FurtulContinua, bordurile schimbate anul trecut sunt de proasta calitate si s-au erodat imediat, motiv pentru a fi schimbate de urgenta anul acesta, in plina campanie electorala, dupa cum puteti vedea in imaginile de mai jos.

Ma intreb, in continuare, daca bordurile de calitate indoielnica pe care Primaria le monteaza acum sunt un fel de garantie pentru noi lucrari in anii urmatori, pentru ca gaura din buget ramane deschisa. Si, ca simplu cetatean, vreau sa stiu si cati bani ne costa, de fapt, aceste lucrari de “importanta strategica” pentru infrastructura Brasovului. Va asigur ca nu voi ezita sa intreb, cu subiect si predicat, pe caile pe care le am la indemana.

Din punctul meu de vedere, nu doar ca orice tip de lucrare publica trebuie sa fie facuta responsabil si transparent, dar fara sa consultam specialisti in domeniu si pe oamenii care locuiesc in zonele vizate, totul se va darama in urma noastra. Daca la fel ar fi procedat si intemeietorii Brasovului, astazi nu ar mai fi existat niciunul dintre simbolurile cu care ne mandrim.

Va invit, dragi brasoveni, sa consultati programul meu pentru un #BrasovEuropean in 2016, disponibil aici pe site (http://goo.gl/ysC20W) si sa discutam impreuna ce putem face pentru a evita situatii atat de ridicole, insa pe banii nostri, in viitor.

Cele mai recente comentarii

Scrie-mi aici părerea ta