Cultura – o valoare a Forumului German

forumkronstadt
Moștenirea culturală, care se îmbogățește în fiecare zi, este identitatea noastră şi vrem să o cunoască şi alţii. Ne-am început activitatea ca o organizație culturală, iar astăzi pornim în această cursă ca o organizația politică a minorității germane din Brașov și ca o casă politică pentru oricine își dorește o alternativă la partidele politice ale momentului.

Brașovul are nevoie de strategii clare și inițiative serioase în ceea ce privește cultura, unde datoria Primăriei este protejarea și dezvoltarea atat a culturii cat si a turismului orasului. In acest sens ne propunem restaurarea principalelor obiective turistice din Braşov, precum Cetățuia, odată soluţionată problema administrării sale. În cazul acestui obiectiv se va apela la un concept modern, cu muzee, spații de cultură și spații pentru evenimente speciale (evenimente gastronomice, competiții etc.) – după modelul Cetății Salzburg. De asemenea programul nostru vizează măsuri de conservare a patrimoniului arhitectural existent în centrul istoric al Braşovului, prin asumarea întreținerii clădirilor monument istoric, indiferent de apartenența lor.


  • Imbinand elementul cultural cu cel turistic vom transforma catacombele de După Ziduri într-un punct de atracție turistică și într-un spațiu memorial și centru de documentare despre istoria Brașovului în timpul celor două războaie mondiale și al revoluțiilor. Acest spațiu va putea fi organizat sub forma unui Muzeu al Revoltelor, Revoluțiilor și Râzboaielor la Brașov.
  • Un alt deziderat este reprezentat de crearea unui Muzeu al Tehnicii Brașovene, care să prezinte realizările brașovenilor în acest domeniu și care să încurajeze cercetarea în științele tehnice, cât și a unui Muzeu de Științe Naturale, având de asemenea scop educativ și de încurajre a cercetârii.
  • Pentru ca dezvoltatea si progresul implica sa ne amintim de greselile trecutului avem ca obiectiv crearea unui centru de documentare sau memorial al victimelor totalitarismului din România.
  • De asemenea pentru promovarea valorilor orasului ne dorim crearea unui parteneriat între Primăria Brașov și Consiliul Județean Brașov pentru extinderea Muzeului de Istorie în clădirea Arhivelor Statului, adică în Bastionul Fierarilor.
  • Pentru a comemora monumentele pierdute vom monta o macheta a bisericii demolate din Centrul Istoric al Braşovului (Biserica Reformată pe locul căreia se află astăzi Hotelul Aro) în apropierea locului în care aceasta a existat, în semn de respect şi pentru a conserva amintirea unui spaţiu spiritual important pentru braşoveni. De asemenea ne dorim ridicarea de monumente și statui pentru personalitățile care au constribuit la dezvoltarea Brașovului: Liviu Babeș, Dr. N.G.V. Gologan, Sextil Pușcariu, Karl Heinz Schnell, Peter Bartesch, Christian Kertsch cat si ridicarea unui monument al victimelor revoluției de la 1989, prin cooperarea directă și consultarea cu Asociația Revoluționarilor Brașov.
  • Pentru a fructifica potentialul turistic si cultural al orasului vom organiza un Centru de Informare Turistică funcțional, care să dispună de hărți ale orașului, materiale multi-media și personal vorbitor de limbi străine. Materialele care vor fi astfel difuzate pot fi realizate prin parteneriate publice-private cu furnizorii de servicii turistice din regiune.
  • Brasovul trebuie sa pastreze traditiile si evenimentele pentru care este cunoscut, iar astfel, vom relua organizărea în oraş a Festivalului „Cerbul de Aur”, cu ajutorul tuturor părţilor implicate. Acesta reprezintă o tradiţie pentru Braşov şi pentru întreaga ţară, fiind una dintre emblemele locale.

cultura
Ne dorim un management eficient in domeniul cultural si turistic prin separarea Direcțiilor din zona turismului ce funcționează în cadrul Primăriei Brașov, după cum urmează:

  • (1) Direcția pentru Cultură, Turism și Evenimente,
  • (2) Direcția pentru Relații Internaționale,
  • (3) Direcția pentru Proiecte Europene. În cadrul acestor direcții angajările noi se vor face pe baza unor testări, la standarde internaționale și pe baza competențelor dovedite în domeniile vizate.

In sprijinul dimensiunii turistice a orasului am gandit introducerea autorizației de “Tourist Taxi” pentru taximetriștii care sunt dispuși să ofere servicii de ghid turistic în urma obținerii unui atestat în acest sens, fiind astfel îndreptățiți să mărească tariful practicat în prezent.

Duminică votează Forumul German pentru un Brașov European! Cu noi mergi la sigur!

Cu respect pentru Brașov și brașoveni,
Cristian Macedonschi
Candidat la funcția de Primar al Municipiului Brașov din partea FDGR


Descarcă de aici Programul FDGR pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 în Brașov (în format PDF).
Download_here_button


Scrie-mi aici părerea ta