Curtea Bisericii Negre lasata de izbeliste de Primaria Brasov.

Vineri 9 octombrie în incinta Casei Parohiale a Bisericii Negre a fost lansat volumul „Redescoperirea trecutului medieval al Brașovului: Curtea Bisericii Negre / Unearthing the medieval past of Brașov: the Black Church Yard”, rezultat al proiectului „Începuturile așezării Brașov: oameni, obiecte, gânduri”, finanțat în cadrul programului cultural al Primăriei Brașov și desfășurat în perioada iunie-octombrie 2015. Volumul a fost realizat de arheolog Dr. Daniela Marcu Istrate coordonatorul proiectului.

Tot cu această ocazie a fost lansată și broșura „Începuturile aşezării Braşov: oameni, obiecte, gânduri” este o broşură care prezintă principalele activităţi desfăşurate în cadrul proiectului cultural în cadrul căruia s-au descoperit cele mai vechi locuințe și urme de viață din Brașov.

In urma discutiilor purtate in calitate de consilier local al Forumului German Brasov cu primpreotul Christian Plajer si cu doamna arheolog Dr. Daniela Marcu Istrate am luat decizia ca Forumul German sa sponsorizeze editarea a 1.500 de broșuri în limba germană pentru elevii Liceului Johannes Honterus.

copii liceului Johannes Honterus in prima zi de scoala.

copii liceului Johannes Honterus in prima zi de scoala.


Asa cum a subliniat doamna Dr. Daniele Marcu Istrate in conferinta de presa sunt si eu de parere ca elevii liceului J. Honterus, cei care trec zi de zi si isi petrec pauzele in curtea Bisericii Negre, trebuie sa primeasca fiecare cate o brosura in limba germana despre „Inceputurile asezarii Brasov”, descoperite chiar in locul pe care il frecventeaza zilnic. Pe loc am hotarat ca Forumul Democrat al Germanilor din Brasov sa preia traducerea brosurii in limba germana si sa o tipareasca in 1.500 de exemplare pentru toti elevii liceului.

Am participat la această dublă lansare și am constatat că după încetarea lucrărilor arheologice curtea Bisericii Negre, kilometrul 0 al Brașovului, arată in continuare jalnic.

Curtea Bisericii Negre lasata de izbeliste de administratia Scripcaru de mai bine de 2 ani.

Curtea Bisericii Negre lasata de izbeliste de administratia Scripcaru de mai bine de 2 ani.


I-am atras atentia doamnei viceprimar Adina Durbacă, de față cu toți cei prezenți la lansare, că eu am fost învățat de părinți când eram copil, să îmi strâng jucăriile dupa joaca, înainte să mearg la culcare. Asa si primaria ar fi trebuit sa repuna in forma initiala CURTEA BISERICII NEGRE dupa terminarea lucrarilor.

Aș dori ca în cel mai scurt timp acest perimetru princeps al orașului, cel mai vizitat de turiști să arate civilizat și european deoarece este cartea noastra de vizita. Pentru că lucrul bine făcut trebuie să se facă și la Brașov!

Cu respect pentru Brasov si brasoveni

Cristian Macedonschi
Candidat la functia de Primar al Municipiului Brasov
Forumul Democrat al Germanilor din Brasov

Scrie-mi aici părerea ta