“Danke Leutershausen” Table multifunctionale pentru scolile brasovene

Testarea tablelor donate Scolii 12, sectia germana, din Brasov

Deoarece una dintre priorităţile Forumul Democrat German, pentru 2014, este susţinera învăţământului de limbă germană din Braşov, am donat trei table şcolare multifuncţionale şcolii nr. 12 din Braşov şi şcolii din comuna Cristian. Acestea au fost aduse cu ajutorul Fundaţiei Saşilor din Germania. La şcoala din Cristian, tabla de va folosi pentru clasa 0, iar celelalte două table, de la Şcoala nr. 12 vor fi pentru clasa a cincea. Ambele şcoli au clase cu predare în limba germană. Tablele sunt moderne şi dotate cu sistem de rabatare, reglaj pe înălţime şi trusă de geometrie. Acestea au fost primite cu bucurie de directorii instituţiilor de învăţământ, care aveau mare nevoie de mijloace de studiu moderne.Tablele multifuncţionale au primite de la şcoala din Leuterschausen, Bavaria. Danke!

Cu ocazia conferinţei de presă susţinută cu ocazia acestei acţiuni am anunţat o altă implicare educaţională: Forumul Democrat German va susţine iniţiativa Fundaţiei Saşilor din Germania prin care se vor organiza la Braşov cursuri de dialect săsesc. Este păcat să dispară din Ţara Bârsei acest dialect vechi de 800 de ani”. Cursurile vor fi complexe şi vor cuprinde şi elemente de cultură şi civilizaţie a saşilor!

Ma bucur ca reusim sa sustinem invatamantul la Brasov si sa ajutam cu inventar important care sa-i ajute pe copii sa invete mai bine si mai eficient.

Daca saptamana trecuta mi-am anuntat Programul meu personal pentru 2014

1. Sustinerea invatamantului Brasovean
2. Siguranta cetatenilor
3. Atragerea de investitori pentru locuri noi de munca la Brasov

Saptamana aceasta am venit deja cu un proiect concret si o donatie pentru copii din scolile brasovene.

Scrie-mi aici părerea ta