Declaratie de presa – Cristian Macedonschi, consilier local al orasului Brasov

DREPTATEA A INVINS

DREPTATEA A INVINS

Se spune de multe ori ca nu se face primavara cu o singura floare. Adevarul e insa ca vine primavara in politica romaneasca, indiferent daca inteleg -sau vor- asta unele flori politice. Primavara vine in Brasov odata cu domnia legii, caci, dupa cum am mentionat in contextul procesului intentat in 2012 impotriva unei decizii nedrepte a Consiliului Local, legea-i lege, nu-i tocmeala.

De asemenea, nu trebuie sa uitam sau sa confundam cauza si efectul: legea o fi dura, dar e dreapta, cine greseste fata de altcineva, plateste, conform legii. Daca vinovatul e blocat dupa aceea, e vina sa, nu a cetateanului care a cerut respectarea legii. “Telenova”, “cazul”, “dosarul”, il au asadar ca actor principal pe vinovat – majoritatea din Consiliul Local, nu pe reclamant, brasoveanul de buna-credinta Macedonschi, care nu a vrut decat sa isi exercite dreptul conferit de lege si mandatul conferit de brasoveni.

In calitate de consilier local ales pentru a reprezenta interesele brasovenilor, imi doresc functionarea optima a autoritatilor locale: primarul si consiliul local. Optima inseamna legalitate si eficienta, mai precis decizii si actiuni legale luate in interesul brasovenilor, fie ca vorbim de lucrari -atat de necesare- in infrastructura, sau de orice alte servicii publice locale.

Daca majoritatea din Consiliul Local este in stare sa faca acest lucru, poate conta pe votul si intreg sprijinul meu; daca nu, si e in ilegalitate, se va aplica legea, orice alta discutie fiind de prisos. Din nou, legea-i lege, nu-i tocmeala, si Brasovul poate fi un exemplu pentru intreaga tara in acest sens. Nu este de datoria mea sa indrept vina Consiliului Local, ci a CL sa ia masurile ca asemenea situatii sa nu se mai repete in viitor. In ceea ce priveste deciziile luate in lunile de ilegalitate ale CL, constatate de Tribunalul Brasov, este important sa se pronunte juristii: de prea multe ori in viata politica locala si nationala oamenii politici isi dau cu parerea fara sa aiba expertiza in domeniu, eu nu voi pasi pe aceeasi cale cu ei.

In final doresc sa le transmit atat colegilor mei cat si brasovenilor ca voi continua proiectele initiate de catre mine in comisia in care ocupam pozitia de sectretar deoarece siguranta copiilor nostri si a tuturor cetatenilor imi este foarte importanta.

Scrie-mi aici părerea ta