Delegaţia CDU din Saarland ne-a vizitat Brasovul. Şi le-a plăcut!

Dragi prieteni,

fundaţia germana Konrad Adenauer a organizat la Braşov în acest weekend, pe parcursul a două zile, “Programul de Excelenţă pentru tineri politicieni”, la care au luat parte peste 70 de tineri liberali implicaţi şi interesaţi de societate.
Printre persoanele participante la acest eveniment s-au aflat Roland Theis (membru al Parlamentului Regional Saarland CDU şi Secretar General al CDU Saar), Stefan Thielen (membru al Parlamentului Regional Saarland CDU şi Purtător de Cuvânt pe politici interne al Grupului Parlamentar Regional CDU), Markus Uhl (Purtător de Cuvânt al reţelei pentru digitalizare CDU Saar şi Şef de Departament al Cancelariei Landului), Sven Irmer (Director General al Fundaţiei Konrad Adenauer din Bucureşti) şi Andrei Avram (coordonator programe Fundaţia Konrad Adenauer Bucureşti), iar subiecte de discuţii pe care le-au abordat în cadrul programului au fost campaniile electorale, relaţiile internaţionale europene şi politicile sociale, economice şi de siguranţă din cadrul Uniunii Europene.

Sâmbătă, am răspuns cu drag invitaţiei Fundaţiei Konrad Adenauer (KAS), prin intermediul căreia am reuşit să leg noi prietenii importane pentru oraş, să promovez Braşovul şi, cel mai important, să aduc (sper, în viitorul apropiat) noi investitori în zonă.

Astfel, cu acest prilej, m-am întâlnit cu delegaţia CDU din Saarland şi am avut ocazia să le fac un tur al oraşului, întâi prin centrul vechi, dar apoi şi prin locurile incredibil de frumoase pe care Braşovul le are de oferit. Ei bine, invitaţii noştri din Landul Saar au fost foarte impresionaţi de orasul nostru, de istoria şi cultura pe care le avem şi în special de oferta economică şi turistică a Braşovului. Au văzut centrul istoric în câteva ore, timp în care au aflat detalii despre geneza oraşului şi despre multiculturalitatea zonei, veche de peste 800 de ani.


Un lucru foarte important de care sunt mândru este că membrii delegaţiei au aflat de potenţialul pe care oraşul îl are în domeniile automotive, aeronautice şi IT. Totodată, aceştia au aflat detalii despre structura economică şi investiţiile germane majore din zona metropolitană Braşov, iar astfel sper că le-am dat o doză de încredere şi curaj să revină la noi cu planuri mai mari. Datorită vremii excelente şi a faptului că încă este sezonul iernii, am mers cu delegaţia şi în Poiana Braşov, până la Cabana Postăvaru, de unde au putut vedea inclusiv pista viitorului Aeroport International Braşov-Ghimbav, de care şi ei au spus ca este extrem de important pentru dezvoltarea sustenabilă şi economică a Braşovului şi a întregii regiuni.

Aflându-se într-un oraş cu atâta tradiţie, membrii delegaţiei au avut ocazia să deguste din vinurile româneşti şi au servit specialităţi culinare tradiţionale, de care au fost încântaţi. Cu toate acestea, cel mai mult i-a impresionat pe musafiri ospitalitatea noastră, ceea ce mă bucură. Am încheiat săptămâna trecută cu multă încredere şi speranţă faţă de modul în care încep lucrurile să se mişte prin Braşov, în special faţă de imaginea pozitivă pe care oraşul o câştigă în ochii oamenilor care ajung aici şi reuşesc să ne cunoască mai bine.


Membrii delegaţiei CDU din Saarland au plecat din Braşov cu amintiri extrem de plăcute şi am reuşit să-i câştigăm ca prieteni şi promotori ai Braşovului. Aceştia vor reveni aici în toamnă, cu ocazia desfăşurării evenimentului Oktoberfest şi pentru a întări relaţiile economice între Saarland şi Braşov. Îi aştept cu drag şi îmi doresc o colaborare bună pe viitor cu ei, mai ales pentru că vreau ca oraşul nostru să aibă parteneri europeni puternici, care să aducă plus valoare zonei şi întregii comunităţi braşovene. În plus, de fundaţia KAS ne leagă o serie de valori comune, pe care ne dorim să le cultivăm pe viitor.

Galerie foto:

Cu respect pentru Braşov şi braşoveni,
Cristian Macedonschi,
candidat la funcţia de Primar al Braşovului în 2016 din partea Forumului German Brasov

Scrie-mi aici părerea ta